Az Igaz Szeretet Ünnepe – Hétvégi csillagüzenetek – 2023. április 29.-30.-május 01.

A Hold az Oroszlán szívével, a Mars az Ikrek szívével áll együtt ezen az ünnepi hétvégén – égi-földi értelemben egyaránt a Szerelem, a Szeretet ünnepe jön a következő napokban!

SZOMBATON az érzések, érzelmek tanításai fontosak lehetnek. A Hold az Oroszlán csillagkép lehajló feje alatt halad el, így lelkünkre, érzéseinkre tisztán ráláthatunk és tanulhatunk a múltból. Estére a Hold megérkezik az Oroszlán szívéhez, a Regulus csillaghoz! A feltételek nélküli szeretet élésével fűszereződik a lélek, a szeretet sugárzásának, átélésének van ideje, megérezhetjük a szeretet által nyújtott, valódi biztonságot is! Késő este a Mars-Uránusz szextil finom lendületet ad szabadságigényünknek. Lelki erő támogatja az új kezdeteket, tisztító könnyedség pedig az akarat finom, de határozott érvényesítését. Nyitottan az új gondolatokra, új kezdetre, fontos, hogy az induljon el, ami valóban tápláló.

A Nap, a Merkúr és az Uránusz együtt halad most a Bika jegyében, a Kos csillagkép alatt. Hármójuk egyesülése a világosság és tisztaság tudattágító erejét oltja a szellembe, illetve a szavak, közlések erejébe! Most ideje van a tisztázó, felszabadító, látókört szélesítő beszélgetéseknek (ez május 2-ig fokozódik). Érdemes nyitottnak lenni új és váratlan impulzusokra. A Kos csillagkép a háttérben biztosít arról, hogy megláthatjuk mindezek által azt az isteni minőséget, amelyet érdemes követni, ami hívja a szívünket, nagy erőkkel, így ennek a hívásnak a hatására már képessé válunk megkülönböztetni, hogy mi jeleni a fényt és mi nem, hogy mi építő és mi romboló – és mostantól azt erősítsük, ami fényt képvisel!

A Szaturnusz egy mágikus erőket mozgató, hatodik érzéket megnyitó kvintil fényszöggel kapcsolódik az Uránuszhoz és a Mars is a Nap-Merkúrhoz! Elég csak jelen lenni a mindennapi eszmecseréknek, ráérezhetünk a mögöttes tartalomra. Most könnyedén mehet a megszokott komfortzóna elhagyása, a szokásos reakciók helyett valami más, építőbb válasz a történésekre. Megérezzük, mikor van a legjobb ideje egy-egy impulzusnak, érzéseinket is könnyebben megnyitjuk egymás felé.

VASÁRNAP a Hold az Oroszlán csillagkép teste alatt folytatja útját, így ideje élni a feltétlen szeretetet. Több erőt adó, lelkesítő élmény serkent ma arra, hogy szeretetünket szavakban is kifejezzük és gondolatainkat világosan közöljük társaink felé.

HÉTFŐN a Vénusz a Bika szarvcsúcsához ér, a Mars pedig az Ikrek szívéhez! Szellemi értelemben nagy erőket vagyunk képesek megmozgatni ma, mellyel magasabb minőségbe emeljük magunkat és azokat az erőket, amelyek igazán termékenyek bennünk! Ami életképes, működő, szépséget és harmóniát hoz, annak élnie kell! A Mars is nagy erőt mozgat a szeretetben való egység tudatában! Bár tapasztalhatjuk azt, hogy vannak egymástól különböző minőségek, dolgok – valójában mégis egy tőről fakadnak mind. Most az együttműködés és összefogás kiemelt napja jött el, ezeket a különböző minőségeket ideje elfogadással kezelni, önmagunkban meglelni és szeretettel, támogatással fordulni önmagunk és mások felé is! Férfi és nő egysége, testvériség, földi és égi, halandó és halhatatlan összekapcsolódása érzékelhető a mai napon.

Az este most alkalmas a fontos beszélgetések megtételére, fontos dolgok kimondására (a Nap-Merkúr együttállás éjjel fél kettőkör egzakt). A Plútó pedig irányt vált a mai napon, így egy kis időre, mintha megállna, stacioner állapotban látható az égen – ez a pár óra érzékelhetően alkalmas lehet nagyobb lépések, változások megtételére is, a megújulás, a szenvedély, a dimenzióváltás erejével!

Zentai Anna

Kép: Pinterest