Az erő újratöltése – Mars-Plútó kvadrát II. rész

A Mars lényege a magba zárt esszencia kitörése és Fény felé törekvése. A késztetés, hogy ami él, egyre magasabb szintekre juthasson el. A Mars ezért is a vegetáció, a növekedés princípiuma. Emberi értelemben ez a szellemi magokat jelenti, a bennünk élő szellemiség felemelő erejét, a magasabb szintek, a Fény felé való haladás erejét. Motivációt arra, hogy nagyobbak, többek legyünk, mint eddig! A Plútó, mint a legfőbb regeneráló erő, a szintlépés és transzformáció ereje, a gyógyító erő, a megvalósítás aspektusában kapcsolódik most össze vele. A Plútó messianisztikus bolygó, tehát önmagunkat válthatjuk meg az erejével, ha rend-eltetésszerűen élünk vele!

Érezhetjük most azt, hogy ideje van átkalibrálni a gondolatainkat, a nézeteinket. Ehhez hatalmas erő van most birtokunkban. A szellemi változások, az elme áthangolása gyakran járnak fizikai tünetekkel. Sokan tapasztalhatnak most fejfájást és egyéb tüneteket, ami egyszerűen kísérője lehet a változásoknak és a gondolataink átalakításáról szól. Ha engedjük, hogy nézőpontjaink megváltozzanak, hogy gondolkodásunk átalakuljon, akkor ezek a tünetek is enyhülnek, elmúlnak. Ha megengedésbe kerülünk a fizikai áthangolódással, akkor sokkal könnyebben és gyorsabban lezajlik, tehát nem a feszülés, hanem a kilazulás (energetikailag), az engedés, ami megoldhatja ezeket. Sokat segíthetnek most a marsikus vagy plutonikus gyógynövényekből készült teák, fürdők, vagy füstölők is, az alábbiak fogyasztása: csalán, borsmenta, szúrós és csípős szerek, fehér üröm, vörös- és fokhagyma, medvehagyma, borbolya, komló, máriatövis, mustár, vízitorma, tölgyfakéreg, bazsalikom, fekete szeder, galagonya, rozmaring és kakukkfű is.

Az életerő megújítása is zajlik, amihez sokaknak töltekezésre, megint másoknak az erő kifejtésére (pl. mozgás) van szükségük. Elég, ha a testünkre hallgatunk és követjük az igényeit. Érdemes elmeditálni azon, hogy hogyan használtuk eddig az erőnket: vajon mertünk érvényesülni? Mertük élni a szívünk igaz, szabad akaratát és képviselni magunkat mások előtt, megfelelés nélkül? Vagy esetleg valahol túlerőltettük a dolgokat és ráerőltettük a másikra az akaratunkat? Másban kerestük lelkünk erőforrásait? Itt az ideje, hogy megtaláljuk a saját belső erőforrásainkat és ehhez most bátran meg merünk lépni igazán nagy tetteket, döntéseket, olyan változásokat, amelyben még önállóbbak, még őszintébbek, még erősebbek lehetünk!

Zentai Anna

Kép: freepik.com