Az energia tudatos koncentrálása

Az energia tudatos koncentrálása – A Tejútra lépő Mars üzenetei

varázsol

Világunkban minden energiából és információból épül fel. Minden, amit teremtünk, ahhoz energia szükséges és egyetlen nap során is rengeteg energiát használunk fel – nem csak tetteinkre, de a gondolatainkra, a belül megalkotott képekre, a megélt érzésekre is erőt fordítunk. Ezzel az energiával teremtjük valóságunkat. Ezért sem mindegy, hogy mire koncentráljuk, hogyan használjuk fel az erőnket.

A Mars, mint erőbolygó jelenlegi haladása a Skorpió csillagterében, a Kígyótartó alatt, most az energia tudatos felhasználását üzeni. Az utóbbi napokban elhaladt a Skorpió olló-csillagainál, így az erő visszaszerzésének, megemelésének első fázisán már túljutottunk. A második, végérvényesen meghatározó fázis március 7 és 11 között fog lezajlani. A Skorpió hadszínterében a mély ösztöneink és erőnk működtetése válik megismerhetővé és így átalakíthatóvá – fent a Kígyótartó pedig üzeni, hogy erőinket saját magunk tartjuk kézben és irányíthatjuk, megfelelő tudatossággal.

Gondoljuk végig, de önmagunkkal igazán őszintén: mi az, ami eddig csak lehúzta, rabolta, vitte az energiánkat? Mibe ‘öltünk’ túl sok energiát feleslegesen, mi az, ami fáradékonnyá, megviseltté, esetleg beteggé tett eddig bennünket? Illetve mi az, ami táplál és felemel, ami lelkesít és erőt ad? Mi az, ami elveszi és mi az, ami adja az erőt? A Mars hamarosan a Tejútra lép. A Felemelkedés Útján való haladásának (egész márciusban) lényegi kérdése és tanítása ez lehet.

Zentai Anna

asztrozófus