Asztrozófiai útmutató a hosszú hétvégére

Asztrozófiai útmutató a hosszú hétvégére – 2018. április 28. – május 01.

ajó

A Nap a Triangulum csillagkép alá érkezett és nagyjából május 5-ig halad e csillagtérben, mely időszak alatt érdemes figyelni a hármasságra. Bármely minőségben, helyzetben tapasztalhatjuk a hármasság motívumát. A megújulás tekintetében a test-lélek-szellem hármassága, együttes megerősödése, újjászületése elengedhetetlen. A Mars lefelé halad a Tejútról, így ideje van az elmúlt hetekben megszerzett, magas szintű erőt és a letisztult akaratot a gyakorlatban, a hétköznapokban működtetni.

SZOMBATON a Nap együttáll a Kos legfényesebb csillagával, a Hamal csillaggal, amelynek fényerejével töltekezve a világosság fénye az isteni minőségek meglátásával, tisztán látásával egyesül. A Kos tekintete egyenesen a Tejútra néz, az Istenek Útjára – szombaton érdemes felfigyelni arra, vagy merengeni azon, hogy miben is érezzük most meg azt a minőséget, ami számunkra isteni, mennyei, felemelő, kiteljesítő, tökéletességet adó.

A Hold a Szűz csillagkép előrelépő részénél jár, így a jövő érdekében történő lépéseket, rendezgetéseket segíti. Ez most összekapcsolódik bennünk az áttörés átütő erejével, hogy meghaladjuk régi félelmeinket, gátlásainkat, elavult hitrendszereinket és kiálljunk igaz akaratunkért.

VASÁRNAP már az Angyal csillagképben jár a Hold. Angyali lények jelenlétét érezhetjük, sűrűbben kaphatunk jeleket, könnyen felvehetjük a kapcsolatot segítő angyalainkkal. A reggeli órákban a szabadság inspirációja találhat ránk, érdemes nyitottnak lenni minden újra, különlegesre, a megszokottól eltérő dolgokra.

Ezen a napon a Nap és a Szaturnusz energetizáló, felemelkedésre ösztönző, erőt adó aspektusát élvezzük. A fény, a világosság, a szeretet ereje most falakat törhet át, tisztábban láthatjuk sorsfeladatainkat, meghaladandó határainkat. Termékenységre, biztonságra, elképzelések anyagba öntésére, valódi értékek kézzel fogható megteremtésére késztetnek az égiek.

Vasárnaptól szerdáig jár a Vénusz (termékenység, szépség, érzékiség, testiség, harmónia princípiuma) a Hyádok alatt, ami a Bika csillagkép feje, így a termékeny szellemiség, a kapcsolatok megértése időszerű, egészen jövő szerdáig, amikor a Világ egyik oszlopával, az Aldebaran csillaggal áll majd együtt.

HÉTFŐN hajnali 3 órakor teljesedik ki a telihold. A Zodiákus körön ez bika Nap – skorpió Hold tengelyt mutat, az égboltra tekintve ugyanekkor rendkívül különleges, varázslatos helyzetben láthatjuk a két fő világítót: a Nap a Kos csillagképben jár, fényerőt adva az isteni minőség meglátásához és az előretekintéshez, a Hold pedig az Angyali Szűz csillagai alatt finom, nemes, az emberinél is magasabb lelki minőségekre törekvést, érzékelést mutat. A bizalom, önbizalom, külső-belső biztonság, a bennünk ösztönösen munkálkodó minőségek meglátása mind megjelenhet. A Kos csillagkép üzenete szerint a most meghozott áldozatokból nemsokára áldás születik!

Délután mély érzemeket kelt bennünk egy finom, angyali tisztító erő, amely a legrejtettebb minőségeket szólítja meg. Este pedig a Hold és a Jupiter együttállása kiterjedő, kiáradó érzelmeket, segítő készséget, szeretetre méltóságot üzen. Ezen a napon a Hold már a Mérleg csillagképbe lép és itt jár, ezért lélekben érezhetjük az igazat, a valót!

KEDDEN is a Mérleg csillagai alatt jár a Hold, az égi rend érzékelhető, de késő estére már a Skorpió-Kígyótartó átfedése alá ér. Érdemes ezen a napon egy kis pihenőt tartani, lelassulni. A hajnali-reggeli álmok az igazságra és az erőre való érzékelést segítik. Ez a nap alkalmas számot vetni mindazzal, amit nem szeretnénk tovább vinni és látni merni azt, ami valóban a szívünk szerint való, ami által könnyebb a szívünk. Mindezen minőségek tudatában, ezeket erősítve, megvalósítva érdemes továbblépni.

Zentai Anna

asztrozófus