Ami megérint – befelé visz! …avagy önuralomból sorsuralás

Eljött az évkör azon időszaka, amikor mindenki levizsgázik abból, hogy mennyire spirituális. Hogy kifelé mutogat – vagy magában keresgél.

A Nap az Oroszlán csillagkép alatt jár, amely a Napút folytonosan ismétlődő körére néz és a Hydrán, a mélyben tekergő Vízikígyón tapos, szíve pedig fényesen ragyog! Az Oroszlán minőség megélései arról (is) szólnak, hogy valami mélyen megérint és ezzel azután kezdenünk kell valamit. Történik valami, látunk vagy hallunk valamit, elér hozzánk egy impulzus kintről, a külvilágból és ez felhoz belőlünk valamit. Ilyenkor dönthetünk: kifelé mutogatunk, a másikat hibáztatjuk, kifelé próbálunk küzdeni, uralkodni, fitogtatni az erőnket, vagy befelé, önmagunk felé fordulva önvizsgálatot tartunk?

Ez az impulzus ugyanis azért jön, hogy önMAGunk felé vigyen! Általa megláthatjuk azokat az ismétlődő köröket, amelyeket régóta futunk, újra és újra, körbe-körbe… Az ördögi kört, amelyből most, hogy ráláthatunk, képesek vagyunk kilépni! Egy igazán méltóságteljes ember pedig, bármilyen mélyen is érint meg valami, nem hisztizik, nem kapálózik, nem kifelé küzd – hanem befelé uralkodik (Hydrán taposó lábak). Uralja az ösztönösen bekapcsoló működéseit, érzelmeit is, ha azt veszi észre, hogy ezekkel akár másokat, akár önmagát bánthatná. Inkább elindul befelé és magába néz, mert ez az Oroszlán igazi erénye! Bármi éri, ismerve a tükör törvényét, mindig önmagában keresi meg a tükröződés kiváltó okát. Ezzel pedig képessé is válik véget vetni ördögi köröknek, kilépni játszmákból, így elkezdi uralni életét, sorsának alakulását. Kifelé pedig csak a szeretetet viszi ki! (A szíve, a Regulus az egyetlen Eclipticával érintkező csillag.)

Ha tehát olyan fájó, bántó, dühítő, kétségekbe ejtő, vagy bármilyen lehúzó, mélyen érintő érzés jön, amely kibillent egyensúlyunkból – és talán már sokadszorra ismétlődik – akkor ez valójában egy lehetőség arra, hogy elkezdjünk igazán befelé keresgélni és így – csak így! – meg is találhatjuk rá a megoldást! Amikor ezek az oldások megtörténnek, ez az érzés teljesen átíródik és talán már a hála érzése marad velünk azért, ami történt és amilyen eredményt hozott!

Ezeket a háttérműködéseket, gyökérokokat nem a felszínen, hanem magunkban találjuk. Érdemes valamilyen oldási módszerrel, segítővel dolgozni ilyenkor. Csodák történhetnek!

Zentai Anna

Kép: Pinterest