Alkotóerő, nagy lépések, inspirált új kezdetek – 2023. szeptember 4. hétfő

A Nap és a Merkúr az Oroszlán csillagképben jár. Ebben az időben egyaránt jelen lehet az apai teremtőerőkkel fűszerezett tetterő áradása, a kreatív cselekvések, vagy a gyermekeinkért, az utókorért tett önzetlen alkotás, nagy dolgok létrehozása, melyek erőt kívánnak – ezek azonban most bőséggel áradnak! Jelen lehet az is, hogy tanulunk önmagunkról, tanuljuk uralni saját erőink, ösztönös reakcióink kezelését. Adott külső impulzusokra, ha kinyílik a bicska a zsebünkben, akkor ne kifelé csapkodjunk – inkább merüljünk alá (lent a Hydra, a vízikígyó ragyog) és ismerjük meg jobban önmagunkat, kutassuk fel, hogy mi az, ami érintett bennünk, mit hoz felszínre az a történés, milyen múltbeli sérülést van ideje felfedezni, gyógyítani, megdolgozni? Végső soron, ha jól dolgoztunk, akkor az önirányításhoz, önmagunk és belső erőink önálló uralásáhzoz, ezen át pedig az örömhöz, a békéhez és a szeretethet jutunk.

A Nap ma a Zosma csillaggal áll együtt, sokan vizsgáznak most mindezekből! Hogy hogyan bánunk önmagunkkal és másokkal is méltón, hogy szembe tudunk-e nézni saját elakadásainkkal és felelősségünkkel azért, ahogyan viselkedünk, ezt kiemelten tanuljuk most! A Mars már a Szűz csillagzat első lába alatt, annak térdénél, a Zaniah csillagnál vándorol. A belső munkák mellett ideje van a nagy lépéseknek is. Könnyen megeshet mostanában, hogy olyan lehetőségek adódnak, vagy olyan, már régóta esedékes dolgok indulnak be, amelyek új inspirációt, nagy motivációt adnak és új kezdetre késztetnek. Akarattal, megértéssel, egyenességgel és bátorsággal, kellő lendülettel el tudunk lépni a múlt már nem építő minőségeitől és ez a nagy elrugaszkodás sodor, visz tovább a céljaink felé!

A Vénusz is irányt váltott, ma hajnaltól már direkt irányban halad, az emberi karmikus út haladásának megfelelően. Mind a párkapcsolatokban, mind a művészi, vagy szépséggel foglalkozó munkákban érezhetjük ezt a beindulást. Nemrég végleg elbúcsúztunk attól, ami még visszatartott az önállóságban, a kiteljesedésben – most önállóan, szabadon, önazonosabban indulunk tovább, hogy még termékenyebb és harmonikusabb hétköznapokat éljünk!

Zentai Anna

Kép: Pinterest