Aktuális – Bolygók a Tejúton

Bolygók a Tejúton – 2016. októbertől

20160930_164228-masolata

Időről időre közzé teszem azokat az időpontokat, amikor a bennünk működő energetikát jelképező égitestek a Tejúton haladnak. Nem hiába hívjuk ezt a csodás égi utat a Felemelkedés Útjának, hiszen ide kapcsolódva nem csak erőteljes, nemes energiákkal találkozunk, de lehetőségünk van arra, hogy az addigi tudatosságunkat meghaladva egy lépcsőfokkal előbbre lépjünk az Istenhez való Hazatalálás útján.

A Tejúttal való kapcsolódás beavató élményeket hoz, amelyek által lényegi válaszok tárulnak fel önmagunk és a világ működésével kapcsolatban. Ezekben az időszakokban érdemes igazán ébernek, figyelmesnek lenni az önismereti úton! Az élmények megsokszorozódott erővel érnek bennünket, az adott bolygóenergetika által. Az év itt megadott időszakaiban, a Holdon kívül minden más bolygó a Tejút azon részén jár, ahol a Kígyótartó csillagkép ragyogja ránk gyógyító fényét és az önálló irányítás üzenetét. Ilyenkor tanuljuk és tapasztaljuk, hogy nem dróton rángatott bábuk vagyunk, hanem szabad akarattal és önirányító képességgel rendelkező, kozmikus lények. A mágia ideje ez, amelynek során átvarázsolhatjuk önmagunkat s ez által életünk minősége is megemelkedhet.

SZATURNUSZ – A Fény jelenvalóságát, az időtálló értékeket érzékelteti a Szaturnusz, a megszentelés planétája. Ezekben a napokban lép fel és emelkedik a Tejútra, így egyre inkább megnyitja számunkra a beavató kapukat. Novembertől már erősebben érezhetjük ezt és egészen 2018 végéig a Tejúton halad majd a Küszöb Őre. Ebben az időszakban érdemes egészséges önértékelésre törekedni és arra, hogy merjünk kilépni kényelmes komfortzónnkból, főleg a gondolkodásunkat, tudatosságunkat, magatartásunkat illetően! Ha merjük meghaladni a régi önkorlátozásokat, meglesz a jutalma.

MARS – A napokban már lefelé tart a Tejútról, így a férfi minőségen, az akaraterőn, a szellemi irányító képességen keresztül lehozza számunkra a magas égi tudást, a Nyilas csillagképen át. November elejéig még ezt érzékelhetjük és a tudás átadása van soron. Mindez nagy vehemenciával történhet, amit érdemes saját szenvedélyességünkben és belső küzdelmekben megélni, mint külső erőkifejtésben.

VÉNUSZ – Október végétől (kb. 26-tól) november 21-ig halad a Tejúton a termékenység, a harmónia, a testiség és a női minőség bolygója. Ebben az időszakban emberi kapcsolataink, különösen a női megélések hoznak beavatásokat – így például a szerelem is. Női szervek, anyasággal kapcsolatos problémák gyógyítására ez az időszak kiemelten alkalmas. Önbizalmunkat, biztonságéretünket is erősíthetjük.

MERKÚR – Az információáramlás, a gondolkodás planétája kb. november 20-tól december 11-ig jár a Tejúton, majd gondol egyet és rögtön vissza is tér, újabb lehetőséget adva a feltöltekezésre, december vége és január 23 között. Ebben az időszakban a beavatások az emberi kapcsolatokon, kommunikáción át érnek bennünket, szellemi síkon igen magas tudás letöltése és átadása történhet. Az alacsonyabb síkokon az egymással való szeretetteljes, tiszta kommunikációt tanuljuk, magasabb síkokon a felsőbb világokkal való kapcsolódást és információk lehozatalát, akár beszédben, akár írásban is.

NAP – Az évnek nagyjából ugyanazon szakaszában jár a Tejúton – egész decemberben itt tartózkodik. A cselekvések, az aktív cselekvés, illetve az önirányító, vezető képességek kibontakoztatása jelenti most számunkra a szintlépést. Sorsunk urai magunk vagyunk – szól most az egyik legfőbb tanítás.

Zentai Anna