A Jupiter kegyelmi ideje

A Jupiter Kegyelmi Ideje


December 8-án, késő este a Jupiter bolygó hátráló, azaz retrográd mozgásba kezd. A Jupiter képviseli azt az oldalunkat, amely a kapcsolatainkban és döntéseinkben bölcs szeretetként működik, képes fogadni a tanításokat, érzékelni és megérteni az égi rend szerinti működést a földi, emberi világban. Most, hogy a Jupiter a karma kerekével ellentétesen fog járni, kapunk egy újabb lehetőséget arra, amit az utóbbi 3 hónapban elszalasztottunk, halogattunk, vagy nem tettünk meg teljes szívvel-lélekkel. A kozmikus működés, a természet rendje ilyenkor mér erősebben érzékelhető, a gyakorlati síkon is. A látszólag normálisnak elfogadott dolgokkal ellentétesen, valójában az égi rendnek megfelelően haladnak a dolgok.
Szinte kiabál az égről, hogy ez az időszak az újbóli ön-magunkba nézésről szól! A Jupiter éppen csak végighaladt az Oroszlán csillagkép lehajló feje alatt, éppen csak el(sem)érte annak testét, máris visszafordul, hogy újra végigjárja ezt az utat! Április 8-ig (minő véletlen, újra egy nyolcas..) halad visszafelé, egészen a Rák csillagkép elengedő ágának omikron csillagáig, ahol mélyen lent az ösztönvilágunkat megjelenítő Hydra lehajló feje ragyog! Miért is e visszatérés? Miért az ismétlődés? A jelen időszak nem elégszik meg félmegoldásokkal, felületes változásokkal – minőségi, igazi fejlődésre van most lehetőségünk, amely csak úgy működik, hogy képesek vagyunk belenézni önmagunkba, szembesülni saját eddigi magatartásunkkal, működésünkkel. Új lehetőséget kapunk tehát, hogy rálássunk magunkra és arra, hogy mit érdemes még elengedni magunkból, hogy feloldjuk azokat a kötelékeket, amelyek eddig szükségesek voltak, éltettek, ám most már az önálló és teljességgel élt létezésünket gátolják! Itt az ideje a köldökzsinór elvágásának, bármilyen értelemben. Itt az ideje elengedni a segítő kezeket, gyermekeket, szülőket, eddigi támogatóinkat és a saját lábunkra állva stabilizálódni.
Aki eddig nehezen szembesült saját hibáival, az új lehetőségeket kap, hogy a félelmek oldásával és tiszta meglátásokkal megtegye ezt. A Hydra lehajló feje ugyanakkor a sors iránti alázat fontosságát is hangsúlyozza – mint ahogyan azt a régi bölcsesség is üzeni, nincs más dolgunk valójában, mint a kellő időben engedni és a kellő időben fogadni. Ennyi a ritmus, zajlik magától, nem kell sürgetni sem. Megmutatkoznak az igazságok és nem az, amit annak hittünk, hanem az, ami „az” igaz.
Az oroszlán Jupiteren keresztül, bármilyen helyzetben vagyunk, a szeretet és az igazság együtt-működtetését tanuljuk. Amire ebben az időben rálátunk, ami ekkor kiderül, az mögött érdemes a magasabb összefüggéseket is meglátni. Ha merjük nagyra nyitni szemünket, a tudás, a bölcsesség uraivá válunk, ami nem más, mint önnön működésünk ismerete és saját sorsunk uralása. Kegyelmi idő, hogy bepillantást nyerjünk saját jellemünkbe – s ez által sorsunkba.


Zentai Anna