A tavaszi napéjegyenlőség és a retrográd Merkúr áldást hozó lehetősége

A tavaszi napéjegyenlőség és a retrográd Merkúr áldást hozó lehetősége

a.oroszlán

Különleges lehetőséget hoz nekünk a tavaszi napéjegyenlőség és az ezt követő pár nap, amit érdemes kihasználni! Aktuális helyzetünket segíteni, megoldani, terveinket megvalósítani, vágyott dolgokat elérni, most mind lehetővé válhat ez által! Nem kíván semmi mást, csak egy egyszerű gyakorlatot, melyet bárki elvégezhet magában.

A tavaszi napéjegyenlőség pillanata március 20-án este 22:58-kor aktiválta be az új energiákat, amelyek most kifejezetten az önismereti útról, a belső válaszok megtalálása általi megoldásokról és a megfelelési kényszerek lerakásán, ördögi körökből való kilépésen túl a teljes önállóságról, termékenységről, bőségről és az öröm megéléséről (is) szólnak.

Nagy felfedezésekhez, az eddig kérdéses válaszokhoz segít hozzá most ez az energetika! Mintha minden arról szólna, hogy ideje végre valóban befelé fordulni és minden külső helyzetre önmagunkban megtalálni a lényegi, minden megoldó válaszokat! A tavaszi napéjegyenlőség pillanatában és az elkövetkezendő napok estéin a következő látható az égbolton:

A Merkúr, mint gondolkodás, szellemiség ereje, látszólag hátráló mozgásban, a visszaúszó hal csillagai alatt, a Halak jegyében halmozottan üzen arról, hogy a múltból visszatérő minőségek által oldhatjuk meg a jelen helyzetet. Érdemes csendben, magunkban, elvonultan leülni és újragondolni az egész eddigi életünkben azokat a motívumokat, helyzeteket, amik az adott problémát tekintve visszatérően, ismétlődően jelen voltak! A múlt kommunikációs-szellemi megélésein, gondolatain érdemes elmerengeni. Érdemes kérdéseket feltenni és addig kérdésben maradni, amíg a válasz megérkezik (pl. mivel akadályozom még azt, hogy az adott dolog sikerüljön, megérkezzen, lehetővé váljon? Hol nem engedtem meg magamnak, hogy ezt megéljem? stb.) Fontos, hogy ez belső összegzésként, számvetésként az összes hasonló múltbeli helyzettel megtörténjen, hiszen most átláthatjuk az azonosságokat, az ismétlődő motívumokat, hogy mi magunk hol és mivel blokkoltunk egy adott helyzetet, a sikereink megvalósulását.

A küldetés és a megoldások sorstengelye, az MC a napéjegyenlőség pillanatában az Oroszlán csillagkép alatt volt látható, ami üzeni, hogy most az visz előre, ha önmagunkba nézünk, megvizsgáljuk saját cselekedeteinket és visszatekintünk a múltba. A múltunkon és saját magatartásunkon, hozzáállásunkon elgondolkodva ébredhetünk rá a lényegi válaszokra! Segít ebben a Skorpió Aszcendens is, amely eleve a belső, lelki keresgélés, a mögöttes működések felfedezésének inspirációját adja.

Az MC most minden este 21 és 22 óra között az Oroszlán feje alatt halad el, ami kiemelt ideje az önvizsgálatnak, de kb. 23 óráig folyamatosan adódik ez a lehetőség. Érdemes megtennünk, hogy – egészen március 28-ig, amíg a Merkúr direkt irányba vált – esténként elcsendesülve leülünk, lefekszünk egy kicsit és magunkba mélyedve elmerengünk adott kérdéseken, fókuszban tartva azt, hogy saját működésünkben keresünk olyan minőségeket, amelyekkel eddig blokkoltunk, ellenálltunk vágyaink beteljesülésének és amelyeken mostantól változtatni tudunk.

Zentai Anna

asztrozófus