A Szív Igazát védő Telihold – 2021. május 26.

A Szív Igazát védő Telihold – 2021. május 26.

teli

A mai napon (magyar idő szerint) 13:13-kor egzakt a telihold, vagyis a Nap és a Hold egymással való szembenézése. Az isteni önvaló néz szembe a lelkiséggel, a cselekvő én az érzővel.

A számmisztika szerint a nap energiája 18/9, ami a Tarot rendszerében a Hold/Remete. (Fontos megjegyezni, hogy a Tarot lapokra írt szavak csak elnevezések, nem a jelentések! Minden lap gazdag energetikai-analógiai rendszer.) A Hold tehát kiemelt erővel bír a mai napon, a lelkünk, érzésvilágunk, a belső vezetettetésünk a főszereplő. A Remete szimbolikájának lényege az önmagunkban, belső világunkban megtalált Fény! Önvizsgálatra szólít fel, arra, hogy ne kívül, ne másokban, hanem saját magunkban keresgéljünk, kutakodjunk és ott fogjuk megtalálni a válaszokat, megoldásokat. A saját belső fényünket, értékeinket, láthatatlanul zajló működéseinket felismerve jutunk eredményre. Ehhez szükséges lehet a csend – nem feltétlenül fizikai értelemben, de az még jobban segít – vagyis a belső figyelem.

A Skorpió és a Kígyótartó csillagképek alatt járó Hold is erősíti ezt az üzenetet. A Skorpió minőség lényege, hogy segít megszabadulni mindattól, ami nem az isteni minőségünk, részünk, hogy ez által felemelkedjünk egy magasabb minőségbe. A telihold egzakt idején a világosságot elhozó Nap a 9. házban, az Ikrek jelében, a Bika csillagkép feje alatt jár, a Hold pedig a 3. házban, a Nyilas jelben, a Skorpió csillagkép ollójánál halad, közelítve a Szívet védő pajzshoz. A koronacsakra ez időben a Csodaszarvas csillagzattal kapcsolódik, azon belül is kiemelt a Capella csillag, amely egyrészt a belső templomot (kápolna) jeleníti meg, mely lelkünk hazatéréséről, kiteljesedéséről mesél; egyben kis kecskét is jelent (szívósság, kitartás, képesség az életben maradásra, ambíciók) és a Tejút tartóoszlopaként az isteni minőségek átadásának, lehozásának fényét ragyogja.

A Nap üzenete által is megjelenik annak fontossága, hogy most befelé induljunk, önmagunkban és ne kívül kutassunk (alatta az Eridanus folyó indul útjára). A 9. ház az isteni igazságok területe, amelyet a Nap most fényével bevilágít. Ehhez társul most egy szellemi termékenység (Bika feje), csupa termékeny cselekvő erő és tudatosság, amellyel már az isteni minőséget teremtjük (ha erre vagyunk tudatosak). Egyre tisztábban láthatjuk, mi is jelenti az isteni minőséget és efelé haladunk. Ez ébreszti fel lelkünkben azt a folyamatot, amellyel levágjuk magunkról mindazt, ami nem ehhez tartozik. Lélekben, érzelmekben, bensőkben zajlik a szabadulás, az elengedés, hogy hamarosan megtörténjen a kiemelkedés. A 3. házas Hold már a lelki megnyilvánulások inspirációját mutatja – érzéseinket ki akarjuk fejezni, meg akarjuk mutatni (ha rejtegetjük, az nem isteni minőség, ha isteni, akkor adni, kinyilvánítani akarunk). Az igazságok, a működések tágabb átlátása és az érzéseinkről való beszélgetés, lelkünk kifejezése így inspirálja egymást és így tud kiteljesedni a kettő – egységben.

A délután folyamán aztán mindez oda vezet, hogy ideje jön biztossá válni érzéseinkben, intuíciónkban és belső iránytűnkre hallgatni! Látva a mögöttes, rejtett tartalmakat, már bízni tudunk érzéseinkben és ezzel együtt védeni tudjuk azt, ami az Igaz Szívünkben van! A kora esti órákra a Hold pedig eléri az Antares csillagot, éppen Napszentülte idején. Az Antares a legmélyebb, igazi szerelem és szeretet ereje, amelyet most a lelkünkön át érzünk! Mivel ez az I. házban történik, ezért az ÖNSZERETET helyreállítása, gyógyítása most kiemelten fontos! Ha önmagunkat képesek vagyunk szeretni, akkor tudunk másokhoz is szeretettel kapcsolódni. A mélységes szerelem ereje ébred fel bennünk, ahogyan a mai napon lenyugszik a Nap….

Zentai Anna

Kép: Pinterest

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen.