A szenvedés ideje lejárt – Válaszd az örömöt!

aaaaaafény

Vannak nagy világkorszakok az emberiség történetében, amelyeket nem nehéz átlátni és többféle oldalról közelítve, hasonló eredményre juthatunk ezek vizsgálata kapcsán.

Az utóbbi időben többekkel beszélgetve és a saját érzékelésem, tapasztalásaim alapján is, határozottan állíthatom: a szenvedés korszaka véget ért!

Már nem a szenvedésnek, hanem az örömnek van ideje. A létezés örömének, a boldogságnak, a kiteljesedésnek, a szeretetben való, tiszta áramlásnak. A szenvedés és a félelem illúzió. Minden, ami eddig ebben az illúzióban tartott, már szertefoszlott, vagy éppen most zajlik ez a folyamat és lehullanak a leplek. Az öröm, a szabadság, az otthonra találás, az egység érzete veszi át a teret.

Az utóbbi nagy világkorszakokban a vallások is a szenvedés misztériumát, sőt, követendő példáját hirdették. Nem véletlen, hogy ezek mind sorra dőlnek meg. Az ember tudatra ébred, egyre tágabb tudás, bölcsesség áll rendelkezésünkre arról, hogyan is működik a világunk, hogyan működik a teremtés és mi magunk, emberek, mint kozmikus teremtő lények ebben a nagy egészben.

A csillagos égbolton négy világtengely jelöli ki azt, hogy éppen milyen világkorszakot élünk. Mind a négy egyenlő hangsúllyal fontos. Ezek egyike a tavasztengely, vagyis a tavaszi napéjegyenlőség pontjára felállított tengely. Ez a tengely most a Sculptur csillagkép legfényesebb, alfa csillagánál áll! A Sculptur a Szobrász, avagy az Alkimista. Saját magunk kimunkálását jelöli az útmutató csillagfények jelképrendszerben. Lefaragni magunkról mindazt, ami nem vagyunk, átalakítani önnön magunkat, kimunkálni magunkból az IstenEmbert. Ennek esszenciális erejét, a legragyogóbb fényadóját érinti most egyik világtengelyünk. S valóban – ha körülnézünk a világban, elmondhatjuk, hogy soha, de soha nem volt még megnyitva ekkora tudás és nem volt még elérhetővé téve bárki számára megannyi eszköz, amellyel önmagán dolgozhat! Hazánkban már lépten-nyomon lehet találni segítőket, kineziológust, coach-ot, utaztatót, családállítót, terapeutát, facilitátort, energetikai kezelőt, spirituális szakembert, stb. akik mind végzik a dolgukat, a tanultak, vagy kapottak, hozottak szerint. Minden eszköz, minden, ami valóban segít, hogy változtatni tudjunk, itt van már a kezünkben! Nem lehet már kifogásunk a megújulás és a szintemelkedés ellen.

Az új korszak már eljött, itt van. Mi magunk teremtjük, éljük, alakítjuk, napról napra, önmagunk alakítása által. A szenvedésnek vége! Csupán fel kell ismerni ezt. Innentől kezdve, ha szenvedés van, azt mi magunk választjuk. Nem kell, hogy így legyen!

Választhatjuk az örömöt. Választhatjuk a könnyedséget. Választhatjuk a boldogságot. A kifogások ideje lejárt.

Ma már tudható, hogy aki kifogáshoz nyúl, vagy megfélemlít, az csupán önnön múltbeli traumáinak, rossz élményeinek, kidolgozatlan hitrendszereinek áldozata még – lehet változtatni.

Ma már tudható, hogy tanulhatunk pusztán az örömökből is. Lehetünk példa, akár egyedüli példa is a tömeg számára, abban, hogy lehet másképp is csinálni. De hogyan lehet az örömökből tanulni? Egyszerűbben, mint hinnénk. Csak gondoljunk vissza arra, hogy a múltunkban, amikor valami sikerült, összejött, megtörtént, amit szerettünk volna – az hogyan történt? Mit éltünk meg, mit és hogyan működtettünk akkor? Érdemes ezen egy ideig elmerengeni és meg fognak jönni a válaszok. Legtöbbször nem is egy.

Alapvető univerzális törvény: a figyelem energia. Amire (vagy akire) figyelünk, azt energiával tápláljuk. Amire figyelünk, az gyarapodni kezd. Amit a fókuszba helyezünk, aminek energiát adunk, az élővé, működővé válik, teremni fog, bőségét fogjuk élni.

Legyen ez az Öröm!

 

Zentai Anna

asztrozófus