A Rák csillagkép üzenete – A Teremtés misztériuma

A Rák csillagkép üzenete – A Teremtés misztériuma

etsy pcom

Bár a jelen időszakban a Kos csillagkép üzenete jelentős, hiszen a Nap itt jár most, mégis ideje szót ejtenünk a Rák csillagképről, mert az ő üzenetei olyan alapvető útmutatást adnak, amely most is jelzőfény lehet sokak számára. A Kos üzenete, hogy most érzékeljük, magunk előtt láthatjuk (akár lelki szemeinkkel, ráérzéssel) azon nemes minőségeket, célokat, elérendő vágyakat, amelyek valóban szívünk és küldetésünk szerint valók; ugyanakkor ezzel együtt képesek vagyunk már tisztán látni azt is, mivel állunk önnön beteljesülésünk útjába és milyen negatív, lehúzó, lelkünk szárnyalását visszafogó érzésekkel, gondolatokkal, állapotokkal és viselkedéssel vagyunk az ellen, hogy saját szenvedélyeinknek éljünk. Ezeket mind fel tudjuk most áldozni, az áldozat ellenértéke pedig az áldás lesz, a nagy égi rendezés gondoskodik már erről. Kos idején tehát a tudatosságunkat magasabb szintre emelhetjük, világosan látva, mivel okozunk jó érzéseket magunknak és mivel nem, megérthetjük, hogy teremtett világunkat, cselekvéseinket, mind a gondolati világunk működteti.

A Ráknak nevezett, három ágú csillagzat egyik fő üzenete, hogy teremtéseink a tudati fókuszban gyökereznek! Az életünk alakulása sokkal inkább a saját kezünkben (szellemi- és lelki állapotunkban) van, mint hinnénk! Bármi amit a mostban tapasztalunk, a múltunk teremtése. Bármi, ami a jövőben vár ránk, a jelen pillanatunk teremtése lesz. Így csak az itt és most számít, mégpedig az, hogy mire figyelünk, hova helyezzük a tudati fókuszt, mit látunk magunk előtt, milyen belső képeket, gondolatokat alkotunk? A Rák legelső csillaga az Al Tarf csillag, magyarul a Tekintet csillaga! Vajon hol van a tekintetünk? Mi áll a gondolataink fókuszában? Mire figyelünk belül, magunkban? Ha valaminek a hiányára figyelünk, akkor annak hiányát is tapasztaljuk majd. Ha arra helyezzük a fókuszt, hogy az a valami létezik, ‘van’, örömmel tölt el – akkor azt fogjuk megtapasztalni, a kellő időben.

Teremtéseink lényegi kiindulópontja, kezdő ereje ez a belső fókusz, a belső tekintet hova helyezése. A Rák első ága. A második ág a Teremtő ág, ami már az energiák befogadását követően az adott minőség, a befogadott energia életre kelése, éltetése, növelése, növekedése, teremtődése. Majd a harmadik ág a Születés ága, amikor a már életre hívott minőségek megszülethetnek, a teremtett dolog anyagba öntődik, elindul, megvalósul, önálló életre kel. Engedés és elengedés folyamataival jár ez is, (elengedem magamból, hogy élhessen) itt egy új élet kezdődik.

E csillagkép közepén ragyog a Jászol csillaghalmaz, a Megváltó Fény születésének helye – ez a fény valójában bennünk születik meg, megváltó erőként, megváltó-megoldó gondolatokként, minőségekként.

Éljünk a teremtés lehetőségével!

 

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: etsy.com