A legmélyebb titkokba való beavatás…

A legmélyebb titkokba való beavatást a Szerelem hozza el! Emberi fejlődésünk legerőteljesebb, legeredményesebb fokozataira csak ez által juthatunk. Az ide vezető úton, a Szerelem állapotában ért élmények által tud csak igazán megszűnni az egó, a félelem, az ítélkezés és megerősödni az együttérzés, az alázat, a türelem, az embertársaink iránt való érzékenység, a hit és a bizalom, az önzetlen adás. Ezen az úton nyílik meg a tisztánlátás és a tiszta megértés, a bölcsesség legmagasabb formája.
Az az ember, aki megtalálta igazi társát, már képtelen nem szeretettel nézni többi társára. Képtelen nem jót tenni mindenkivel. Hiszen már tudja a titkot. Tudja, mi az a tanítás, mi az a fejlődés, mi az a belső út, amin mindannyiuknak végig kell menniük. Tudja, hogy minden szenvedésük a szeretetlenségből adódik. Látja: csak aki még nem az igaz társával él együtt, abban tud gyökeret verni a düh, a harag, az önsajnálat, a féltékenység, az irigység, a másik ember lehúzása, a negatív gondolat, az őszintétlenség, az ítélkezés legapróbb formája is. A feltétlen szeretetben élő ember azonban nem ítél, nem kritizál, a lelke békében nyugszik és emel magával másokat. Csak aki nem a lelki társa mellett él, az tud helyet adni a bánatnak, a szomorúságnak, másokra mutogatásnak, indulatnak és támadásnak, a meg nem értésnek, a békekötés helyett. A békében nyugvó ember legfeljebb távol tartja magát ezen társaitól és hisz bennük, hiszen már tudja: minden lehetséges!
Életével és másokkal elégedett és lelki elégedettsége testi egészségében és mindennapos örömében is tükröződik.
A Szerelem nem önzés, nem illúzió, nem álmodozás. Hanem a legnagyobb személyiségfejlesztő utazás, a legkeményebb kiképzés és a legszebb ajándék az életben.

lovak