A Fény győzelmének hete – 2022. június 20-26.

Kedden megtörténik az évkör egyik kiemelkedő eseménye, a nyári napforduló! Új idő születik, új sorskörbe lépünk!

Hétfőn a Nap elhalad Nimród leghatalmasabb csillagánál, a Betelgeuse csillagnál, amely a Tejutat tartó váll, így az isteni küldetésünk, utunk, valósi önvalónk felvállalásának ideje rezeg a térben. A hét folyamán a Nap az Ikrek első lábánál haladva a lépés idejét is üzeni, ugyanakkor a saját sarkunkra állás lehetőségét is, amely által magasabb szintű útra lépünk, ha ezt megtesszük!

A hét egyik meghatározó aspektusa a Vénusz és a Plútó tüzes, emelkedésre inspiráló trigon fényszöge, amely éppen kedden délelőtt, a napforduló idején pontosodik be, így jelentősen meg is határozza az előttünk álló időszakot! Szenvedélyes, élettel, erővel és vágyakkal teli időminőség ez, amelyben minőségileg átalakulnak és szintet emelkedhetnek kapcsolataink, különösen a szerelem, a párkapcsolat! Egyik oldalon a Vénusz éppen az égbolt legtetején foglal helyet, az egzakt fényszögkapcsolódás pillanatában, vagyis a női minőség koronázza meg ezt az időt! A Bika csillagkép alatt rendkívól termékeny, a létrehozásról, alkotásról, gyarapodásról, bőségről szóló erőket mozgat meg, egyben az ősbizalom, biztonság erejét is adja. Megélésével örülni tudunk az életnek, élni és élvezni azt a földi körülmények között és azok minden szépségével, jóságával, élvezetével együtt! Másik oldalon a Plútó a Nyilas csillagkép Tejútról leérkező részénél járva, az eddig már ismert, megtanult, tudott dolgok anyagba hívását erősíti. Ideje, hogy éljük a tudást! Ez az, ami igazán beindítja a történéseket, a folyamatokat, ez az, ami szinten emel! Lépésről lépésre alakulnak át, de gyökeresen, a hozott mintáink. A megújulás célja most, hogy valóban élvezzük a földi létet, hogy bizalommal kapcsolódjunk, harmónia és egyensúly, szépség legyen a mindennapjainkban!

A nyári napforduló (kedden, magyar idő szerint 11:14-kor indul el az új év) új energiákat hoz. Vezetőnk, erőállatunk most a Csodaszarvas lesz, a lélekkísérő, aki saját lelkünk hívásai szerint, mindannyiunkat hazavezet! A napforduló üzeneteiről bővebben is fogok írni-beszélni, részletek hamarosan…

Szerdán, az esti órákban érdemes egyenesen, bátran megnyilvánítani, ami a lelkünkben van és ez az új dolgok elindításának is az ideje. Csütörtök a számvetésé, összegző álmok is jöhetnek. A Vénusz e napon az Ikrek jelébe lép – ideje jön kapcsolataink harmonizálásának, szép, kellemes, békítő beszélgetéseknek, szellemi és írásos tevékenységekben művészi módon történő önkifejezésnek. Pénteken estére lelkünk oldódást, nyitást, tisztítást kap, érzelmeink felszabadulnak és minden újra nyitottak tudunk lenni. Szombaton estére a Hold a Pleiadokhoz ér, így ez a legtermékenyebb időszak! Vasárnap a lelki, otthoni, családi harmónia élményével indulhat a nap, de ez a nap erősen a szellemi termékenység idejét is mutatja.

Mivel a Nap kedden a Rák jelébe lép, így innentől az emlékezés, a múlt felidézése, a nosztalgiázás és lelkileg az érzékenység, gyengédség ideje jön! A jelenben maradva és azt élve érdemes a múltat felidézni és bármely megoldandó helyzetben a dolgok eredőjéhez, magjához visszatérni, azt megismerni! Fontossá válik az otthon, a család, az életterünk, de még inkább az, hogy merjünk önmagunk lenni, önazonosak, hogy találjuk meg a belső otthont! Ez csak akkor működhet, ha kifelé tudunk határokat húzni, megszűrni azt, ami kintről bejön, aszerint, hogy mennyire azonos azzal, ami valójában a lelkünkben, a szívünkben van!

Zentai Anna

Kép: Pinterest