A felemelkedés fényteremtő teliholdja – 2023. december 27. szerda

Benned él a Nap.

Benned él a Hold.

Benned él a telihold fénye, ereje.

Amint bent, úgy kint.

Nézzük, mi is történik most bennünk… 27-én szerdán éjszaka, magyar idő szerint 01:33-kor teljesedik ki a telihold, vagyis a Nap és a Hold egymással való szembefordulása, a fényben, a világosságban való teljes egymásra tekintése.

Az év legsötétebb időszakában a legfényesebb, legvilágosabb éjszaka ez. Szent idő, melyben tisztán és világosan ráláthatunk saját lelkünk eddig rejtett minőségeire.

A Hold az Ikrek csillagkép lábánál, a Tejat Posterior csillagnál jár ekkor, ami a halandó testvérnek, Castornak a sarka-bokája. A halandó, múlandó minőségek fényében jövünk rá az életet rendező elvekre! Szemben a Nap a Nyilas csillagkép íjánál jár, a telihold egzakt idején a déli nyílnál, majd hajnalra az északi íj csillagánál. Érinti emellett a Kígyó Farkának éta csillagát, amely egyenesen a Tejút nyílásáva, az Istenek Útjának hasadékába hatol! A fénynemzés pillanatában vagyunk, fény-teremtő erők működése van jelen! Megértve e teremtő erőket, a világosság és szeretet fényében nemzzük most saját jövőnket! A Nyilas íja ugyanakkor hazahív, égi-lelki otthonunkba, rávilágít a feltétlen szeretet éltető erejére!

A Zodiákus körön ez a telihold a Rák-Bak tengelyen jön létre, amely a lélek fényének őrzését hívatott szolgálni. Mi vagyunk, ki vagyunk valójában, hol az otthonunk e Földön, miért is vagyunk itt, mivel azonosul a lelkünk? Mit tehetünk ennek őrzésének, szolgálatának védelmében? Mi a lelkünk igaz hívása, merre mutat most a belső iránytű és milyen erőket érdemes ennek jegyében belefektetni teremtéseinkbe? Vajon értékeljük kellőképpen önmagunkat úgy, ahogyan a Teremtő látja értékességünket? Vajon merjük ezt képviselni mások előtt? (Merkúr-Mars együttállás is van és a telihold a 3-9 házak között jön létre!) Mi az a biztos tudás, ami segíti utunkat? (A bika Jupiternek ad fényszöget ez a telihold.)

A telihold által megszülető indíttatásaink a Fény megtalálására, a Kincseink felfedezésére hívnak (Spica csillag az Aszcendensen) és a szeretetteljes megnyílás és befogadás elérését tűzik ki célul úgy, hogy azt is érdemes megválogatnunk, hogy lelkünk merre hív, mire vágyik valójában megnyílni (Rák első ága az MC-n).

Zentai Anna

Kép: Pinterest