2024. március 05. kedd – 06. szerda

Kedden könnyű megérezni, minek van ideje, mi hívja lelkünket, mi alakul, épül szépen, lassan a térben. Az érzelmek lassú, finom felszínre hozásának, kibontásának kedvez ez a délután. Gyönyörködhetünk az apró részletekben, a természet, vagy a mindennapok élményeinek szépségeiben – azokban a szépségekben, amelyeket a lélek szépnek érez. A késő délutáni – esti órákban szárnyakat adhat egy új cél, egy szív szerinti vágy, vagy terv motivációja. Érdemes pozitív jövőképeket, bizalommal és biztonsággal teli érzéseket előre vetíteni és átgondolni, mit tehetünk ezekért itt és most. A lélek érzi az igazságokat az adott helyzetekben, biztos tudásra és kézzel foghatóságra törekvés jellemzi most. A Hold a Nyilas csillagkép azon részénél jár, ahol felcsatlakozik a magasabb erőkhöz és lehívja azt a tudást, amellyel szebbé teheti hétköznapjait.

A Vénusz-Nashira együttállás okán érdemes azon tevékenységeknek és kezdeményezéseknek energiát adni, amelyekben igazán termékenyek vagyunk és amelyekkel harmóniát és szépséget érhetünk el. Kapcsolati értelemben ideje van a múlt terheitől való szabadulásnak, biztonságos kötődés kialakításának, elmélyítésének, felvállalásnak és ez általi szabadabbá válásnak is (ha azt vállaljuk fel, ami valóban a szívünk szerint való, akkor könnyebbnek, szabadabbnak fogjuk érezni magunkat!).

Szerdán a Hold már a Nyilas csillagkép Tejútról leérkező részénél jár, egyben továbbra is a Bak jegyében. A tudás lehívása és kiárasztása most aktuális. Minden, amit már megtanultunk, megismertünk, amit mostanáig hoztunk magunkkal, az hasznunkra válik és nem csak magunkon segíthetünk vele, de akár másokkal is megoszthatjuk.

A reggeli órák új, friss erőket, felszabadulást és nyitottságot hoznak, napközben és este aztán a lélek megértése és a lelki beszélgetések, a lelki folyamatok átlátása és összegzése válhat fontossá. Most érdemes nem csupán hangot adni érzéseknek, de lehet ezt érzékeltetve, finoman tenni. Az este alkalmas arra, hogy ráérezzünk a láthatatlanra, megéljük a gyengédséget, megértsük a lelkünk mélységeiben zajló folyamatokat. Akár vissza is hívhatunk olyan képességet, tehetséget, múltból hozott, finom, művészi és lelki erőt, amely a jelen életünkben hasznos lehet. A Vénusz-Sadalsuud együttállás okán erőteljesebb lehet most a kapcsolati mintázatok tisztítása, szabadulunk a régi kapcsolati rendszerektől, építhetjük az újat. Figyeljünk jól a lelkünkre: mit kíván? Mi terhes a számára és mire szomjazik? Minden támogat bennünket abban, hogy az anyag síkján is azt éljük, amit a lelkünk akar!

Zentai Anna