2024. június 9. vasárnap – Mars a Bikában, közeledő Mars-Plútó kvadrát

A biztonság és a látható, kézzel fogható síkon való megnyilvánulás igénye vette át az uralmat az akarat felett, ahogyan a Mars ma a Bika zodiákusi jegyébe lépett. Ezzel együtt már erősen közeledő kvadrátot alkot a Plútóval, ami 11-én kedden teljesedik ki. A mélyreható megtisztító, felszabadító erő most az nyílt, egyenes érvényesülés képességével találkozva kíván az anyagban is megmutatkozni.

Olyan idők ezek, amikor különösen nagy erőket kapunk ahhoz, hogy legyőzzük önmagunkat és tudatosan felmelkedjünk egy magasabb szintre! A Mars maga a nyers erő, amelyet az igazán értékes dolgok védelméért és a szeretet és igazság nyílt, egyenes kimutatásáért kapott az ember! Szellemi erő, amellyel bátran szembenézhetünk a félelmekkel és önmagunkat is legyőzve vagyunk képesek felfelé, magasabb szintekre törekedni! A Plútó pedig ennek magasabb oktávjaként még erőteljesebben jelzi mindent, illetve a tudattalan legmélyebb szintjeiről feltörő erőinkkel is szembesít.

Hogyan emelhetjük fel és élhetjük meg magas szinten a plútói erőinket? Úgy, hogy foglalkozunk azzal, mi rejlik a tudattalan szintjeinken és dolgozunk magunkon, átírjuk az eddig öntudatlanul működtetett mintáinkat és programjainkat. Amikor mély, ösztönös, zsigeri reakcióval, indulatosan, durván, vagy robbanva felelünk egy kívülről minket érő impulzusra, akkor az annyit jelent, hogy van még a lelkünk mélyén olyan fájdalom, amit nem dolgoztunk még fel. Minden indulat fájdalomból indul! Alaptétel. Ilyenkor feltétlenül érdemes dolgozni azon, hogy az a sérült belső gyermek, aki a felnőttből kiszólt, meg legyen vígasztalva.

Van aztán az a szint, amikor a belső gyermek már gyógyult és ilyenkor mindig jelen van a játékosság! Az ember könnyűnek és szabadnak érzi magát. A plútói erőivel egészen más élményeket teremt és él meg. Lehet mélyreható, de jó élményként. Lehet felemelő, de nagy erőkkel! Lehet átalakító erő, magasabb minőségbe és lehet az a pillanat, amikor valahogyan gyakoroljuk a hatalmat önmagunk és erőink felett. Amikor nem hagyjuk szabadon ide-oda csapkodni ösztöneinket, hanem élünk azzal a hatalommal, hogy mi magunk állunk mindezek irányítása felett. Ez bizony, mind a Plútó… Most, ebben a Mars-Plútó kapcsolódásban pedig különösen hatalmas a szellemi és a felszabadító energia ahhoz, hogy ne sopánkodjunk, hogy milyen nehéz – mert az még mindig áldozatprogram és hitrendszerekből mondódik mindez – hanem vegyünk ERŐT MAGUNKON és hangoljuk fel magunkat arra a rezgésre, ahol nem csak jobban érezzük magunkat, de kitörő erővel haladunk a valódi céljaink megvalósítása felé, vagy jobban merjük önmagunkat adni! Ez az energetika most tökéletes ahhoz, hogy kilépjünk megfelelési kényszerekből és érvényesíteni merjük a szívünk szabad akaratát!

Mindeközben tanuljuk az erőnk átalakítását is. A bika Mars higgadtabb, finomabb, lassabb erőkifejtéssel, békére és stabilitásra törekvésről üzen. Ám mindenképpen tanít most a plútói hatás arra, hogy hogyan álljunk ki önmagunkért, stabilan és magabiztosan, hogyan alakítsuk úgy magunkat, hogy merjük vállalni és kinyilvánítani azt, ami számunkra igaz és igazán vágyott.

Négy bolygó halad mindekőzben az Ikrek jegyében, köztük a Nap-Vénusz együttállással, akit a Merkúr is beér már. Mindenképpen jelen van az a készség, hogy megértően forduljunk egymás felé, megbeszéljük a dolgainkat, tisztán lássuk mindkét oldalt és megértsük a másik felet is. A testvériség, az összefogás ereje most különösen erős! Harmonizálni tudjuk kapcsolódásainkat, a béke és egyensúly erejét tudjuk oltani minden emberi kapcsolatunkba!

Zentai Anna

Kép: Pinterest