2024. Június 23. vasárnap – 24. hétfő

A Nap a Tejúton jár, így az egyik fő beavató élményünk mostanában az, hogy merünk-e, tudunk-e önállóan cselekedni, irányítani adott helyzetben, döntésképes és aktív vezetőként jelen lenni mindennapi életünkben.
A Nap ugyanakkor a Rák jegyében most az ösztönös, érzésekből induló cselekvések idejét mutatja. Lassan elhagyja Nimród nyilat elengedő, fényt átadó karját és már az Ikrek csillagzat lábainál jár, így a különböző élethelyzetekben a különböző utak, lehetőségek megválasztása, majd a választott útra lépés időszerű.
A Hold vasárnap a Nyilas csillagképből üzeni, hogy a dolgok magasabb szintű megértése aktuális a lélekben. Hétfőn pedig már a Bak csillagai alatt haladva ismereteinket a gyakorlatba ültethetjük. Ha van fontos tennivalónk, ne hallgassuk, tegyük meg!
Három égitest is a Rák jegyben jár (Nap, Merkúr és Vénusz), ez által a szokásosnál is intuitívabbak lehetünk. Együttérző készségünk is magasabb most, erősen jelen van a szeretettel való táplálás igénye a kapcsolatainkban, ám figyeljünk arra is, hogy önmagunknak is adjunk, hogy fogadni is tudjunk és minden helyzetben önazonosan lépjünk fel! A Rák a belső otthonteremtés ideje, mindennapi élményeink is ebben segítenek most: megtalálni és kialakítani azt, hogy megérkezzünk és jól érezzük magunkat önmagunkban.

Zentai Anna

Kép: Pinterest