2024. január 23. kedd – Vénusz a Bak jegyében

Kedden délelőtt a Vénusz bolygó megérkezik a Bak zodiákusi jegyébe és február 16-ig itt tartózkodik. A női önértékelés, a kapcsolatainkban alkalmazott, megfelelő határkezelés, a kapcsolataink életképességének, értékességének, időtállóságának megmutatkozása, illetve az értékek őrzésének időszaka jön el.

A Vénusz rezgése a bennünk élő ősbizalom, a kötődési készség, a szépérzék, a művészi tehetség, a harmóniateremtő képesség, a nőiség-nőiesség-női minták élése. Most, hogy a Szaturnusz uralma alá kerül, így a fény, a szívünk igaz örömeinek és hívásainak anyagba öntése lesz a fő kérdésköre az elkövetkezendő heteknek. Ha kapcsolatainkban, kapcsolódásainkban megélt élményeink mögé nézünk, végső soron meg fogjuk találni azt a lényegi kérdéskört, hogy hogyan is kezeljük az életünk mindennapi helyzeteit aszerint, hogy azokban a szívünk-lelkünk igaz vágyait valósítsuk meg és éljük. Kiemelt életterület ilyen időkben a párkapcsolat és most különösen a testiség (földies jegyben a földi örömök princípiuma), a szaturnuszi erők azonban az igaz, valódi értékekre hívják fel figyelmünket! Az értékesség és az önértékelés kikristályosodása is zajlik e hetekben és ennek függvénye az a képesség is, amellyel kijelöljük és meghúzzuk, kezeljük saját határainkat.

Aki a vénuszi erőket művészettel, szépséggel kapcsolatos munkákban éli, annak számára most fontossá válhat a hívatása, ugyanakkor meglehet, hogy a régi, időtálló, vagy hagyományos minőségeket, lehetőségeket, módszereket és tárgyakat érdemes elővennie. Aki párkapcsolatban él, annak számára a megfelelő időben való lépések megtétele, a rendelt idő érzékelése, az együtt-fejlődés fontossá válhat. Akinek van még gyermekkorból hozott traumája, megfelelési kényszere a testiséggel, vagy a kötődéssel, bizalom kialakításával kapcsolatban, ez is figyelmet kaphat, ám egyben a gyógyítás lehetőségét is. A határok kezelése itt is megoldókulcs lehet – adott esetben meghaladni a komfortzónát, merni nyitni, adott esetben a szépségre figyelve a jelenlétbe helyezkedni, megengedésbe kerülni a szépséggel, az örömökkel, vágyakkal és jóleső élményekkel.

A szaturnuszi idők egyik hétköznapi áldása az az állapot, amikor téren és időn kívül, puszta jelenlétben megéljük a pillanat szentségét, jelen vagyunk minden egyes rezdülésnek, szívünk-lelkünk teljes figyelmével. Ezt a varázslatot megélhetjük egy műalkotás apró mozzanatainak, részleteinek készítésében, annak megfigyelésében, vagy akár szerelmes, meghitt együttléteink azon pillanataiban, amelyek az öröklétbe feszülve végtelennek tűnnek…

Zentai Anna

Kép: Pinterest