2024. január 17. szerda – A Női Kígyóerő mágikus teremtő ereje

Szerdán a Nő princípiuma, a Vénusz elhalad a Kígyótartó (Ophiuchus) csillagkép legfényesebb csillaga, a Regulus csillag alatt!

A női gyógyító és teremtő erő áll most a középpontban. Érdemes most ráhangolódni erre és elmerengeni ezeken a kérdéseken:

Mit jelent neked a NŐI minőség? Mit jelent neked a “NŐ”?

Mit jelent neked a “Női gyógyító erő?” Mit jelent neked a “Nő teremtő ereje?” Mit jelent a “Nő hatalma az élet felett?”

Mit jelen számodra az energiák kézben tartása?

A Rasalhague a Kígyótartó fényesszenciája. Az emberalak, aki a kígyót a saját két kezében tartja, a teremtés aktusát formázza az égi csillagábrán. A Kígyó Feje, mint a szellemiség ereje, nyújtózik a magasba az egyik oldalon. A Kígyó Farka, mint az ösztönerők, a tudatalatti rejtélyes, mély ereje, a Tejút hasadékába hatolva a nemzés aktusát jeleníti meg. Felette a Sas (Aquila) ragyogó fénymadara szárnyal fel – a teremtő aktusból születő, az égbe felemelkedő erő!

A Kígyótartó csillagbirodalmában tanuljuk meg, hogy tapasztalásainkat magunk teremtjük és ez a teremtés, teremtődés állandó és a tudattalan birodalmából ered… A Kígyótartó körül tekergő kígyó a saját teremtő erőnk szimbolikájaként ragyog az égen! Jelképe még a beavató élményeknek, az általuk megszülető bölcsességnek és a gyógyító erőnek, amely most a női minőségen, a szépségen, a harmónián keresztül érkezik a Földre.

Kapcsolataink, kapcsolódásaink gyógyításának is ideje van tehát, hiszen a Vénusz minden emberi kapcsolat megjelenítője… de gyógyíthatjuk most általa a női szerveket is, illetve a bennünk élő ősbizalom erejét! A Tejúton járó Vénusz már a kapcsolatok működésébe, a testiségbe és a nőiségbe történő beavatásokon át hoz erőteljes élményeket. Most egy mágikus kvintil fényszöggel kapcsolódik a Szaturnuszhoz is, általa így érezhetjük, hogy mikor van rendelt ideje a vénuszi tapasztalásoknak, a gyógyításnak, a kapcsolódásnak, vagy megélhetjük a testiségben a pillanat szentségét, észrevehetjük kapcsolatainkban és művészi alkotásokban is azokat az apró részleteket, amelyek szentté, szakrálissá varázsolják az időt…

Hangolódásként és ismereteink elmélyítéseként szívmelegen ajánlom Burger Anikó: “Isten szajhája – Lilith, az örök nő” című könyvét! ( Megtalálható a www.lilithcadmon.hu oldalon)

Zentai Anna

Kép: Pinterest