2024. január 11. csütörtök – Szárnyalásra hívó újhold

Csütörtökön a késő déli órákban ragyogó Nap a Holddal is együttállásban lesz már, így jön létre az újhold, ami egy új lelki ciklus kezdete. Az újhold a Nyilas csillagképből ragyog most ránk, felette szárnyal a Sas (Aquila), magasan fent, a zeniten pedig a belőle transzformálódó Hattyú, kiterjesztett szárnyaival!

Az égi madarak felszárnyalása, mint vezérlő elveink jelennek most meg a csillagképi illusztrációt kirajzoló életutunk ezen állomásán. A Hold alsó együttállásban áll a Nappal, a fényt, a feltétlen szeretetet sugárzó erő emelkedik fel, a lelkiség, az érzésvilágunk pedig biztos alapként szolgálnak eme ragyogásban. A cél nem több, mint a teljes önfeledtség állapotának megélése, az élet alaptermészetében, az életörömben, a szeretetben! …és akár a tudásban is, teszi hozzá a Tejút Nyílása, a Nyilas…

Az újhold fénye ösztönös cselekvéseknek, érzelmek áradásának, világos intuíciónak, új kezdetnek is teret ad. Mindezek most a Tejútról leérkező, magas égi erőket és tudást kiárasztó Nyilas csillagképnek a terében ragyog, így most a magas tudás, a megszerzett ismereteink kiárasztása, tanítása és élése lényegi üzenet! Méghozzá azé a tudásé, amely által szárnyalunk, emelkedünk, kiteljesedünk!

Az újhold emelő inspirációt adó trigont képez az Uránusz bolygóval is, így bármikor érhetnek bennünket meglepetések, még önmagunkkal szemben is. A magasabb megértés tágabb mozgástere nyílik meg, kisebb-nagyobb megvilágosodás-élmények, tiszta meglátások, felismerések által. A következő időszakban ehhez a felszabadító lezárások is fontosak lehetnek.

Zentai Anna

Kép: Pinterest