2024. január 10. szerda

A Szaturnusz eléri a Fomalhaut csillagot, ami földi, emberi életünk egyik stabil tartóoszlopaként ragyog. Most fejlődhetünk olyan irányba, hogy még stabilabb, biztosabb személyiséggé váljunk, ez pedig a szaturnuszi erők működtetésén át történhet meg. A Szaturnusz a határok kezelésének varázsereje, a jelenlét megélése (a szent idő-minőség átélése, érzékelése, a pillanat szentségében létezés), a rendelt idő érzékelése is, mint képesség, illetve az önértékelésünk ereje.
A határok kezelése nagyon fontos a mindennapokban. Ha stabil az önértékelésünk és a szívünk célja és ezért vállaljuk is a felelősséget – ami annyit tesz, hogy a szívünk szerint működünk a fizikai síkon is, úgy döntünk, cselekszünk és közlünk – akkor nem engedünk meg olyat tenni magunkkal, ami nem jó nekünk, megengedjük magunknak viszont azt, amire valójában vágyunk. Nem teremtünk akadályokat, mert merjük engedni.
A most zajló mély tisztulási, felszabadulási folyamatok része ez is, amelynek célja most egy gyönyörű felszabadulás, gyógyulás, megnyílás az életre és annak minden ajándékára!
A mai Nap-Uránusz trigon fényszöge a felemelkedés inspirációját adja, egyik oldalon a határozott cselekvésekhez, másik oldalon a szellemi tértágításhoz, ragaszkodások elengedéséhez, bizalomra való nyitáshoz, megtisztuláshoz és könnyebbséghez.
A csütörtöki újholdig fogyatkozik még a lelkünkből mindaz, ami nem önazonos. Érdemes segíteni sok folyadékkal, esetleg böjttel (de figyeljetek a sópótlásra is, az ásványi anyagok nagyon fontosak, nehogy úgy járjatok, mint én, amikor négy migrénem volt 2 héten belül és azt hittem, talánmegishalok, aztán kiderült, hogy csak sóhiányom volt, mert épp májat méregtelenítettem 😃 )
A Hold éppen lefelé kezd vonulni a Tejútról, lehozza a magas, égi erőket, az álmaink továbbra is erősek, gyógyító képességeink úgyszintén! Szerdán a lelki koncentrációs képesség a bak Hold által kitűnő, az érzelmi-lelki értékeken érdemes elgondolkodni.


Zentai Anna

Kép: Pinterest