2023. szeptember 16.-17. – Könnyedség által gazdagon…

Amikor először eljött hozzám, akkor már a lépcsőházban, ahogy megláttam, megéreztem: mázsás súlyok nyomják, mintha nem csak megszakadna, de összemenne, beszűkülne a terhek nyomása alatt… A tekintete kétségbeesett volt, az energiáján az áldozatiság, a szegénység, a sajnálat kirekesztő ereje érződött. Elmondta, hogy nagy a gond. Nincs pénz. Nincsenek kilátások. Már feladta a vállalkozását is…

A meditáció során apa jött elő. Ahogyan bontódott ki a történet, előkerült a mélyből, a múlt bugyraiból az elvárás, a megfelelés, a lélek sérülései, amelyben egyre kisebbre, egyre szűkebbre ment össze az énképe is… lezárta az áramlást, szinte észrevétlenül.

Amikor másodszorra jött, már mosolygott. Mesélt a lehetőségről, ami ugyan nem az álmai munkája, de egy időre megoldást hozhat. Még nem biztos, hogy összejön. De elkezdte észrevenni a lehetőségeket, valami érezhetően megindult, egyre többet lát meg belőle… mintha kinyílt volna a tér!

Amikor harmadszorra jött, meglepődtem már a lépcsőházban. Szárnyalt, a kibontott haja úszott vele… A szeme ragyogott. A munka összejött, jó lesz egy darabig, sőt, mellette – csodával határos módon – épp a szabadnapjain el tud végezni még egy tanfolyamot, amire vágyott… Együtt örültünk. Csupa hála volt, nyugalom és lelkesedés. Teljesen megváltozott az energiája. A tekintete fényesebb volt. Mondta is: már látja! Látja, hogy nem a külső körülményeknek kellett megváltozni. Hanem neki, magának. A nézőpontjainak. A hozzáállásának. Így már minden olyan más… és észreveszi a csodákat, a nem véletleneket, a rengeteg segítséget, az áramlást, mindent…

Harmadszorra mentünk igazán mélyre. Itt már megnéztem a születési képletét is. A pénzzel, a vagyonnal analóg életházban ott ragyog az aranyló Nap és uralja is e területet. Ami feljött ekkor, egy olyan emlék, amelyben már nem is volt annyira gyermek… fiatal lányként apa elvárta tőle, hogy ha vendég jön, vegye fel az aranyékszereket. De ő érezte… kényszerűen vette fel, nem akarta… apa feszült, vibrált belőle a megfelelés, a szűkségtudat… ő megtette, minden belső tiltakozása ellenére.

….és akkor, a meditáció legmélyén megérezte és megértette: nincs más, aki uralkodhat a lelke igazsága felett. Nincs más, akinek kényszerül megfelelni. Nincs más, aki irányíthatja őt, önmagán kívül. Nem kell átvenni a szűkölködést, a szegénységtudatot, a szánalmat. Nem kell megfelelni. Nem kell elzárni az önbecsülést, a méltóságot, olyan kedvéért, aki sérült benne és ismeretlen még ezt működtetnie! Élhet méltón és megbecsülten. Engedheti az áramlást. Megengedheti magának a bőséget!

Sok hasonló történet van mögöttem. Például a sajátom is. A nehézkes, önsajnálkozó szegénységből az örömteli, könnyed bőségbe.

…és most nézd meg ezt a képet:

Mit hoz fel BELŐLED? Mi az, amit elsőre, aztán másodikra gondolsz?

Mi a TE REAKCIÓD erre a képre? ..vagy a gazdagságra? A pénzre, a vagyonra, a vagyoni bőség látására?

Mi az a reakciódban, ami negatív megítélés? Mi az, ami rossz érzést okoz neked, vagy megítéled benne? Milyennek ítéled meg azt, aki jólétben él? Lásd ezt úgy, mint önmagad egyik aspektusát… és tudod mit? TÖRÖLD AZ ÖSSZES NEGATÍV ÍTÉLETET A PÉNZRŐL ÉS A GAZDAGSÁGRÓL!

Csak ismerd meg jobban önmagad és kezdd el kitörölni az összes ítélkezést, önsajnálatot, szűkségtudatot életben tartó hitrendszert és egyszerűen engedd meg magadnak, hogy átválts a bőségtudatra, a jólléttel egyensúlyban élhető jólétre, a belső gazdagságot kiegyensúlyozó külsőre, a gondok helyett a gondtalanságra, a félelem helyett a bizalomra és biztonságérzetre!

Van most lehetőséged, támogató erőd bőven. A mai napon, szombaton hajnalban tetőzött a Nap és az Uránusz trigon fényszöge, amely cselekvő tisztításra, szabadulásra, tértágításra, megkönnyebbülésre inspirál. Mivel az Uránusz a Bika jegyében és a Kos, illetve a Bika csillagképek nemző, termékeny részénél vándorol éppen, a Nap pedig a szorgalmas és helyretévő Szűz jegyében, így igazán aktuális a termékenységre és az ez által megélhető bőségre váltani!

Hiszen a legtöbben bőséget és biztonságot akarnak, az anyag szintjén is, ami alapvetően helyénvaló és kell is. Azonban tudni érdemes azt is, hogy valódi és tartós bőség csak akkor jön, ha ehhez termékennyé válunk!

Vajon mi az, ami számodra örömöt okoz? Amiben könnyedséget lelsz? Ami eleve te vagy? Amit akkor is csinálnál, ha nem fizetnének érte? Amit már akár gyermekként is csináltál? Ami életmód, nem pedig munka? …stb…

A bőség, tapasztalataim szerint, ajándéka valaminek, amivel azt előidéztük. Ebben pedig alapvető összetevő a könnyedség és az örömteliség! Most, a bika Uránusz idején különösen!

Szóval, igazából csak annyit akartam mondani – már nem először -, hogy a biztonságot és a bőséget (bármely értelmeben) most a könnyedség és az örömteli áramlás hozza meg.

Vasárnap teljesedik ki a Vénusz és a Jupiter kvadrátja is, a kézzel foghatóság igényével fűszerezve az időt. A Vénusz, mint termékenység és a Jupiter, mint a kiterjesztés elve fognak össze, hogy anyagba öntődjön az eredménye az eddig működtetett erőknek, elképzeléseknek és tetteknek! A Vénusz ugyanakkor belép az Oroszlán csillagkép alá, így mostantól kiemelt ideje jön, hogy lássuk önmagunkat a múlt tükrében…

Lehet persze fokozni ezt még. Nem csak a vagyoni bőségről szól az idő, hiszen meglehet, hogy sokaknak most a párkapcsolat van előtérben ilyen vénuszi, termékeny időszakban. Ám a helyzet itt is ugyanez: könnyedséggel és örömteliséggel minden feszültség elhárítható, feloldható és az áramlás megindul, a bőség megérkezik!

Zentai Anna

Kép: The Boulder Psychic