2023. szeptember 05. kedd – 06. szerda – Nap-Merkúr-Chort együttállás

A Nap és a Merkúr újra egymás felé közelít és szerdán, a késő déli órákban ismét egyesül az égen, az Oroszlán csillagkép alatt, a Chort csillaggal együttállásban.

A fény közvetítésének időszakában vagyunk. A Nap maga a fény, a világosság, amely rálátást, tetterőt ad. Személyiségünk azon része, aki meri megmutatni, láttatni magát és meri irányítani életét, meghozni önálló döntéseit és élni, választani a szeretetet! A retrográd Merkúrral karöltve most üzenhet olyan élményekről, amelyekben visszatérő lehetőségként jöhetnek fontos kimondani-, megbeszélnivalók. Az is lehet, hogy adott dolgokat úgy tudunk megoldani, hogy visszatérünk már jól bevált dolgokhoz, praktikákhoz, kapcsolatokhoz. Az is lehet, hogy ami még nincs kimondva, ismeretként átadva, az most újra megjelenik és új lehetőséget nyit meg. Lényegi üzenet, hogy emlékezzünk a már megtanultakra és használjuk fel most is a régi tapasztalatokat; szavainkat megválogatva, ösztöneinket kordában tartva, csak a szeretetet, a fényes minőséget közvetítsük, világosan és szeretetteljesen adjuk át azt, aminek ideje jön! Az Oroszlán fénye alatt vizsgázunk emberségből, tudatosságból, méltóságból, önmagunk uralásából…

Testi szinten érdemes most nagyobb törődést fordítani a derekunkra, deréktájra, bordákra és nemi szervekre. Egy kis torna, ezen túl egy kis energetikai tisztítás, mindenképpen jóleshet a testnek, főleg ezen részeinknek.

Kedden délelőtt a lélek és testi szinten az emésztőrendszer tisztításának van ideje, váratlan sugallatokat, ötleteket is kapunk, amelyeket érdemes azonnal feljegyezni, hiszen illékonyak. Délután a lélek harmóniáját érdemes megérezni! A mélyen bennünk rejlő egység, békesség és összhang, illetve a mélyebb lelki tartalmak érzékelhetők. A késő délutáni-kora esti órákban aztán mélyebb, erőteljesebb impulzusokat él a lélek, amelyek által ráérezhetünk a mögöttes tartalmakra, emelhetünk önértékelésünkön, késztetést kaphatunk a megújulásra.

Szerdán álmaink tisztulásról és beérésről szólhatnak. Délelőtt a lélek lépésre és indulásra ösztönöz, intenzívebb erőket mozgatunk, estére viszont már a béke, az elnyugvás harmóniája érezhető. Ez az a nap, ami tiszta, rálátó megértést hozhat és amikor a számunkra lényegi dolgokat megbeszélhetjük és tanulhatunk ebből.

Zentai Anna

Kép: Pinterest