2023. november 09. csütörtök – 10. péntek

Átalakulásban, mélyülésben vagyunk. A múlt megértésében átíródhatnak erők, energiák, teremtő folyamatok. Érdemes készen állni a változásra, mert szintlépést hoz.

Csütörtök reggelre álmainkon át mély transzformáló folyamatok zajlanak. Erőt gyűjthetünk, nyerhetünk általuk és bepillanthatunk a jövőbe, a folyamatok irányába is. Délelőtt-déltájban a Hold és a Vénusz találkozása hozhat finomságot, szelídséget, békét a léleknek. A lelki egyensúly megteremtésének napja is ez. Kapcsolatainkat harmonizálhatjuk, sokat tehetünk ma a párkapcsolat megújulásáért, egyensúlyáért is.

Pénteken tovább haladunk a belső világ felfedezésében és a tisztulásban, nyitottabbá válásban. Ez a nap alkalmas a célzott, koncentrált közlésekre, lényegre törő beszélgetésekre, de a szükséges határhúzásokat is megtehetjük. A Merkúr ma a Nyilas jegyébe érkezik és a Tűz elemével, lelkesedéssel, energiával töltődik fel az értelem, a szellemiség, gondolkodás princípiuma. Ideje jön nyitni a különböző nézetekre, világlátásokra, megismerni távoli, vagy magasabb szemléleteket, kultúrákat, megérteni az élet törvényszerűségeit. Ideje érkezik annak is, hogy beszéljünk az igazságról, késztetést érezhetünk ennek közlésére, megosztására is. Ideje jön a gyógyító szavaknak, de a teremtő gondolatokkal való varázslásnak is.

11-én lesz egzakt a Mars és az Uránusz szembenállása, ami most újra szellemi nyitottságot, rugalmasságot, új és más lehetőségekre való fogékonyságot kíván tőlünk. Nagyon mély tisztulások, felszabadulások zajlanak ezekben a napokban. Tisztul a férfi minőség, a férfi mintázat és az erőről, akaratról alkotott mintáink is. Az erő érvényesítése most a belső világban fontos, a transzformáció önátalakító ereje visz előre – ezt egészíti ki az a tisztulás, amely megszabadít a ragaszkodástól, ám megnyit a testi örömökre, bőségre, egyben termékeny erőink tisztulását is jelenti. Önmagunkat van ideje felszabadítani régi berögződések, megszokások alól és szabadon, örömmel teremteni, a vágyaink szerint!

Zentai Anna