2023. május 27. szombat – 28. vasárnap – 29. hétfő – Csillagüzenetek Pünkösdre

Péntektől hétfőig eljutunk az elmétől a szívig, a múlandótól az örökkévalóig, a földitől az égiig, a profántól a szentig, a pótolhatótól a fontosig. Gyönyörű ez az ív, melyet a Vénusz ír le most számunkra: pénteken még Castorral áll együtt, az Ikrek csillagkép legfényesebb csillagával, amely a halandó, múlandó minőségeket jelképezi. A megértés fénye köszön ránk, amely szólhat most a különbözőségek mögötti egy tőről fakadás megértéséről is. Saját különböző aspektusainkat is össze tudjuk hangolni: a bennünk élő nemes, isteni részünket, ha úgy tetszik: a Felettes Ént – a földi önvalóval. Érdemes átérezni, milyen az, amikor megengedjük, hogy a mindennapos helyzetekben, beszélgetésekben az isteni részünk nyilvánuljon meg és elismerjük azt, ami és aki valójában vagyunk.

Szombattól a Nap a Hyádok csillaghalmaz alatt jár, vagyis a Bika csillagkép fejénél. Rendkívüli szellemi termékenység jellemzi ezt a pár napot, egészen jövő szerdáig! Ügyeljünk teremtő gondolatainkra, használjuk ki a fokozott lehetőségét annak, hogy produktívabbak, eredményesebbek tudunk lenni minden szellemi munkában és a tudatos teremtésben! Figyelmünket koncentráljuk arra, ami méltó és szeretetteljes!

A Hold szombaton reggel elhalad az Oroszlán szíve, a Regulus csillag alatt, így a szombati álmainkat és a reggeli – kora délelőtti órákat ez az erőteljes szeretet-energia határozza meg. Gondoljunk most feltétlen szeretettel magunkra is, no és minden egyes létezőre! A Hold ezután az Oroszlán csillagkép alatt folytatja útját, e szeretet működtetését tanuljuk a hétköznapokban, uralva erőinket.

Vasárnapra már az Oroszlán nemző részéhez érkezik a Hold, erőteljes kreatív, teremtő energiákat mozdít meg bennünk. A déli órákban egzakt a Nap-Szaturnusz kvadrát, ami a fényteremtés létrehozó ereje bennünk! Most levizsgázunk abból, hogy eddig mennyire voltunk urai életünknek, helyzeteknek és készen állunk-e irányítani, alakítani az életünket? Vajon elfoglaljuk-e a hozzánk méltó (élet)vezetői szerepet? Fontos téma lehet most az idő kérdése, pl. az, hogy mire értünk be, mire nem; illetve, hogy tudunk-e koncentráltan, megfelelő keretek között működtetni dolgokat, rendszereket? A Napúton egyre feljebb emelkedő Nap és a fény anyagba ültetéséből vizsgáztató Szaturnusz kapcsolódása lehetővé teszi, hogy most olyan kézzel fogható dolgokat alkossunk, amely valóban a fény képviseletében van jelen, amely igazán életképes, értékes! Fontos lehet a határok, a számunkra megfelelő keretek tartása is, adott helyzetben. Ahhoz, hogy megfelelően tudjunk vezetni, irányítani életünkben és jól működjenek dolgok – határokat is kell húzni. Fontos lehet az érzések kifejezése is, akár nem direkt módon, hanem bármely más módon is, érzékeltetéssel.

Hétfőre a Hold elérkezik a Szűz csillagkép alvilágba induló részéhez, így a lélek a fény keresésére indul a belső világban. Elindulni, lépni, lépést tenni most fontos élmény lehet. E napon figyeljünk arra, hogy minden helyzetben maradjunk önazonosak! Érzéseinket rendezve, lelkünkön dolgozva, az összefüggésekre is ráérzékelhetünk.

Ez a hétfő a halhatatlan szerelem napja is – a Vénusz-Pollux együttállás gondoskodik akár ennek megérzéséről is. A halhatatlan szépség, a jövőnek alkotás, az isteni nő minőségei lehetnek jelen!

Zentai Anna

Kép: Pixabay