2023. május 10. szerda – 11. csütörtök

A Nap, a Merkúr és az Uránusz is a Bika jelében jár, az őket uraló Vénusz pedig a Tejúton suhan. Beavató, mély élményeket jelent most a földi létezés, a testhez kapcsolódó minden élmény megélése! Az ízek, illatok, formák és érintések új dimenziókat nyithatnak a lélekben, a tudatban. Kapcsolataink és a nőiség élése a szokásosnál is mélyebb megéléseket kínál.

Tart még a Nap-Uránusz egyesülése által jelen lévő lehetőség, amivel cselekvő tisztítást végezhetünk. Ha igazi, szívbéli vágyakat szeretnénk megélni, akkor érdemes felülvizsgálni, hogy mitől érdemes megszabadulni (kívül-belül), miben érdemes túllátni az eddigi kereteken, hogy ezek megvalósulhassanak? Ha művészi munkát végzünk, most igazi újító, egyedi alkotások születhetnek. Ha kapcsolati gubancokon törjük a fejünket – ne törjük tovább, engedjük inkább szabadon áramlani a könnyed, megengedő állapotot és érzéseket! Egy puszta átváltás a tudatban megoldás lehet a teremtő erők megfordítására és új irányba terelésére!

Szerdán este a Vénusz már eléri az Ikrek csillagkép alatt Castor lábát. A női minőség lép színre – és léphet is, hiszen itt az ideje a lépésnek, az út megválasztásának. A Hold e napon a Nyilas csillagkép alatt járva magas tudást, magas erőket közvetít a lélek minden rezdülésén át, intuíción és álmokon keresztül. Délelőtt jól össze tudjuk hangolni az apai-anyai minőségeket, szerepeket, megengedésbe kerülhetünk a földi élmények élvezetével. Délután nagy lelki erőt érezhetünk az önazonosság éléséhez.

Csütörtökön a Hold már a Vízöntő jelébe lép, most van ideje valami új és szokatlan dolgot kipróbálni, új élményeket szerezni, nyitni arra, ami eddig távolinak tűnt! A Hold mögött a Bak csillagkép üzeni azt is, hogy lelki feladataink vállalásának eljött az ideje. Amit már tudunk, működtessük! A Nap közelít a Botein csillaghoz. Pénteken fogja beragyogni a Kos csillagzat méhét, így csütörtök és péntek, de még a szombati nap is, kitűnő alkalom a fényteremtésre, a szeretetteljes alkotásokra, bármely értelemben, illetve különösen ajánlottak Hölgyeknek a méhtisztító-felfényesítő meditációk és gyakorlatok, a termékenység érdekében végzett minden szertartás, gyógyító tevékenység!

Zentai Anna

Kép: Pixabay