2023. június 09. péntek – Merkúr-Neptunusz szextil

Pénteken továbbra is ideje van annak, hogy kívülről önmagunkra helyezve a fókuszt, elgondolkodjunk azon, mivel, hogyan járultunk hozzá a dolgok alakulásához. Ugyanakkor hatalmas erők oldódnak ki a napokban, mély tisztulás, felszabadulás, korszakváltás is zajlik.

A Merkúr és a Neptunusz mai összekapaszkodása által megérthetjük a mélyebb, átfogó összefüggéseket. Napközben egyre mélyebb érzésekkel, tisztuló és fokozódó érzékeléssel számolhatunk, estére kelve pedig igen mély lelki, illetve spirituális élményekben is részünk lehet. Több mágikus kvintil fényszög gondoskodik arról, hogy bármi történik is, most tisztán rá tudunk érzékelni a mögöttesre, a láthatatlanra. Mindez valamiképpen a tisztulást, a felszabadulásunkat segíti, jóval tágabb szemszögből kezdjük el látni helyzetünket és egyre könnyebben engedjük el mindazt, amihez eddig erőteljesen ragaszkodtunk, kötődtünk.

A kitűnő emlékező képességet, termékeny gondolatiságot és szavakat adó Merkúr és a tiszta, valódi érzéseket megmutató Neptunusz kapcsolata támogatja most önkifejezésünket, kapcsolataink megértését és az érzelmek elmélyülését. Minél őszintébben fejezzük ki magunkat, annál mélyebb bizalomra és stabilitásra tehetünk szert egymás között.

Zentai Anna

A fényképen: mezei zsálya és a Tapolcai-medence, a Csobánc lábától