2023. július 26. szerda – 27. csütörtök

A Nap megérkezett már az Oroszlán jelébe, ami önismereti szempontból igencsak izgalmas időszak! Kiemelt ideje van meglátni azt, hogy bármi, amit eddig tettünk, vagy teszünk, a feltétlen szeretet jegyében történt, vagy történik-e? Vajon az, ahol most tartunk, illetve a helyzet, ami kialakult, annak az az alapja, hogy szeretjük magunkat? Olyan választásaink voltak és vannak, amik méltóak hozzánk? Méltó módon éljük a mindennapjainkat?

Az önszeretet kiemelt hangsúlya mellé az önirányítás is nagy szerepet kap ilyenkor. Sutba lehet dobni a sültgalamb kivárásáról és efféle passzivitásról szóló elveket! Most érezhetjük és láthatjuk: életünk alakulása nem külső körülményeken, nem másokon – hanem csakis rajtunk múlik!

Kapcsolataink mindennapos labirintusában is a feltétlen szeretet vezessen! Ennek függvényében érdemes most vizsgálat alá venni minden kapcsolatunkat. Ha hatalmi játszmákat tapasztalunk – akár önmagunkon… -, akkor ismerjük fel, hogy ebben is megoldás lesz az önszeretet megerősítése, hiszen aki önmagát feltétlenül és igazán szeretni tudja, nem fejt ki erőt azért, hogy energiát vegyen el másoktól. Megtalálta saját erőforrását és a szereteten át néz mindent és mindenkit.

A Nap az égbolton valójában a Rák csillagkép alatt halad most. Annak is az első ágánál, a befogadás, megnyílás csillagai alatt! A lényegi kérdés most az: mi az, amit érdemes befogadnunk, amire érdemes nyitottnak lennünk és mire nem? Ha azt vesszük észre, hogy valami a szívünk szerint való, hogy igényeljük, esetleg vágyjuk – akkor ne habozzunk! Ha viszont azt vesszük észre, hogy nem esik jól, nem tudunk hozzá kapcsolódni – akkor bátran mondhatunk nemet.

A tudatosság most is jelentős: ebben az időszakban fokozottan működik a befogadás és amire most kinyílunk, azzal lesz még dolgunk bőven!

A Hold szerdán az Angyal csillagterében jár, estére aztán megérkezik a Mérleg első serpenyőjéhez. A szerda este így már a múlt igazságainak megmérettetéséről szól – egyszerűen érezzük az igazat a lelkünkben.

Csütörtökön is az égi Mérleg alatt jár a Hold. Belső iránytűnk útmutatására figyeljünk jól! Egyértelmű a lélek hívása azon minőségek felé, amikkel még dolgunk van. Egyértelmű az is, hogy mi a magasabb igazság.

Csütörtökön délután (egzakt idő: 17:17) a Merkúr és a Vénusz együttállása tetőzik, az Oroszlán jelének végén, az Oroszlán csillagkép alatt, annak nyaka-sörénye alatt, még a szíve előtt kicsivel… a szív terében már megmerítkezve található hát ez a szép egyesülés. Az önmagunkra való, tiszta rálátás, a békés megértés, a termékeny gondolatok ideje is ez. Kapcsolati szempontból sok mindent megérthetünk és ez akár örömmel is eltölthet, vagy harmóniát hozhat.

A múltba visszatekintve, most ismételt lehetősége jött el annak, hogy megbeszéljük azt, amit eddig nem sikerült, vagy még elmaradt. Mindezt úgy, hogy ösztöneinket uralva, csak a szeretetet visszük át a másiknak! A múlt dolgai – kapcsolati téren – azért is köszönnek most vissza, hogy tisztán rálássunk saját magunkra és megértsük, miben érdemes fejlődnünk, mit lenne jó másképp tennünk és hogyan uralhatjuk jobban az életünket! Fontos lehet most az, hogy ha nem tetsző impulzust kapunk, akkor – akár azután, hogy kidühöngtük magunkat – szemléljük meg higgadtan a dolgokat abból a nézőpontból, hogy hol van ebben a saját felelősségünk és mit tehetünk azért, hogy igaz szeretetben éljünk!

Zentai Anna

Kép: Pinterest