2023. július 22. – 23. – Hétvégi csillagüzenetek

Mi az a változtatás, amit most megtehetsz magadért?

Mi az, amiben, ha megváltozol, jobb lesz az életed?

Mi az, amit most tisztábban látsz és csak annyi kell, hogy a szíved szerint, de aktívan cselekedj?

A Nap és a Plútó szembenállása okán tevődnek fel ezek a kérdések. Amikor a Nap ereje életre kel bennünk, akkor nincs, nem lehet háttérben maradás, passzív kivárás, halogatás, felelősséghárítás, habozás! Akkor aktívan cselekedni érdemes. Tenni, dönteni, megmutatni, beleállni. Ezt az irányító-cselekvő képességet és belső otthonteremtő erőt (rák Nap) azonban most a mélységek ismerete, a határhúzás képessége és – szükség esetén – az értékrendszereink átalakítása teszi teljessé!

Szombat hajnali álmainkon át érzékelhettük leginkább azt, hogy miről is szól most számunkra ez az üzenet, de ez a szembenállás még napokig erőt ad a teljesség megéléséhez.

Vasárnap hajnalban a Vénusz hátráló mozgásba kezd (erről szól majd a vasárnap esti tranzitmeditáció, részletek itt a Blog oldalon), a Nap pedig az Oroszlán jelébe lép. Emberi kapcsolatainkban és alkotó erőinkkel való élésben, de a harmóniateremtésben is, mostantól az lesz a cél, hogy önmagunkon uralkodva, magunkat tisztán látva, képesek legyünk megengedésben lenni, megfelelően befogadni-elengedni, amikor szükséges és önmagunkban otthonra lelni.

A Nap saját birodalmába érkezik, vasárnaptól igen tüzes, forró napok elé nézünk! Az oroszlán Nap idején lényegi kulcsszó az önmagunkra való, tiszta rálátás, a feltétlen szeretet és az önirányítás, az életünk, sorsunk önálló vezetése! Ide tartozik a döntésképesség, az aktív cselekvések és az a hozzáállás és tudatosság is, amikor nem külső erőktől tesszük függővé életünket, hanem saját magunk részére figyelünk a teremtésben! Ehhez kapcsolódva mostantól még jobban megismerhetjük ösztönvilágunkat, ösztönös működéseinket és fontossá válik, hogy uralkodjunk is ezeken!

Vasárnap este egy Merkúr-Uránusz kvadrát is gondoskodik a meglepetésekről, a tisztázódó eszmékről és tisztázó beszélgetésekről. Áldásos ereje hirtelen és váratlanul bevillanó ötletekben, gondolatokban és szellemi nyitottságban, valamint magasabb megértésben érhető tetten. Érdemes most a kiszámított kereteket lazán elhagyni és egyszerűen csak ráfeküdni az élet áramlására, sodródni a hullámokon, tudva, hogy a MagasabbRendű pontosan úgy nyilvánul meg, ahogyan az a legjobb a számunkra!

Zentai Anna