2023. december 05. – 06. – Vénusz-Szaturnusz trigon és sok más fényerő…

A Nap a Skorpió szívének erejével, az Antares csillag fényerejével feltöltekezve folytatja tovább útját a legmélyebb, legbensőbb birodalmakat felfényesítve, elhozva a világosságot oda is, ami eddig rejtve volt. Most van az évkörön az az időszak, amikor a külső életünket, a felszínen láthatót mélységeiben megérthetjük; megtudhatjuk, mi működteti azt, amivel találkozunk.

Szerdán a férfi minőség védelmező ereje mutatkozik meg – vajon hogyan működtetjük mi magunk a szívünk akaratának, igazságának, védelmének, a lelkünk tiszta érzéseinek védelmét? Itt, a duális világban ez most kivetülve, a kapcsolataink és élethelyzeteink szövedékén át nyilvánul meg… Ez a nap kedvez minden védelmi technika végzésének, gyakorlásának is.

A női minőséget jelképező Vénusz bolygó az égbolton az Angyali Szűz éterien tiszta, finom, gyengéd erőterében jár, ugyanakkor a Zodiákus körön a Skorpió mélyreható, mélységes ösztönöket megszólító ciklusában. Jobb emberré válni, a láthatatlant megismerve felszínre hozni, ami rejtve volt eddig és megújulni.. ez a folyamat most az ősbizalom megerősödéséért, az érzelmi stabilitás megtalálásáért zajlik. E napokban kapcsolódik a Szaturnuszhoz, aki a Halak jegyében, egyben a Vízöntő csillagkép tisztító csillaghullámánál jár. A múlt terheinek letételéről, önmagunk felszabadításáról szól ez az idő. A tisztítás nem csak gyakorlati szinten kell, hogy végbemenjen – gondolatainkból, érzelemvilágunkból kitisztítani mindent, ami nem táplál, nem éltet (a Vízöntő vízsugara a tápláló, éltető erők áramoltatása!), most még inkább időszerű. Kiemelt szerepet kapnak most ebben a kapcsolatainkban megéltekre vonatkozó működéseink, minőségeink. A Vénusz-Szaturnusz kapcsolódása okán láthatóvá válik, hogy mely teremtésünk, mely választásunk értékes, időtálló, kiteljesítő. A Szaturnusz a Fény anyagba ültetésének képviseletében érkezett ide (a Nap, az isteni fény poláris párja), általa tanulunk meg határozott (de szelíd) erővel beleállni isteni önvalónkba, élni azt, dönteni amellett, minden más ellenére…. megengedésbe kerülni azzal, ami vagyunk (mások felé való engedelmesség helyett). Most kiderül az is, hogy mely kapcsolatunk életképes, születhetnek is értékes kapcsolatok, amelyek lépésről lépésre, lassan bontakoznak ki, de annál stabilabb erővel. A lassú érési folyamatok adják most az igazán biztos, stabil minőségeket.

Zentai Anna

Kép: Pinterest