2023. augusztus 17. csütörtök – 18. péntek

Van úgy, hogy valahogy minden más, mint azelőtt… másképp csinálod… másképp akarod… már mást szeretnél… és ez így rendben van. Amikor az uránuszi erők veszik át a főszerepet, akkor éppen annak van ideje, hogy az eddigi keretekből jócskán kitáguljunk és megtapasztaljuk, milyen elhagyni az eddig helyesnek vélt, ám mostanra már korlátozó dolgokat.

Csütörtökön délelőtt érdemes kicsit lelassítani, odafigyelni, megélni a jelen pillanatot, bármit teszünk is. A Hold a Szűz jelében jár e napokban, a gyakorlatias, precíz, elemző oldalunk kerül előtérbe. Lelki munkáinkon, lelkünk rendezgetésén van a hangsúly. Kedvez az idő az eddig nevelgetett dolgot learatásának, alternatív gyógymódokkal, gyógynövényekkel való foglalkozásnak is. Csillagképileg péntek estig az Oroszlán csillagai alatt jár az éjjeli fényadó. Lelkünk, érzéseink uralása most szintén jelentős élmény. Figyeljünk oda arra is, hogy mennyire vesszük át mások érzéseit, hangulatait, hogy ne mások uralkodjanak érzéseink felett, hanem saját magunk, hogy képesek vagyunk használni ehhez a saját lelki szűrőnket, s hogy mennyire jó érzés, amikor meg is tesszük ezt és tudatára ébredünk önvalónknak, másoktól független teremtő erőinknek! Így válhatunk aztán igazán mások javára is – nem behódolva, hanem kapcsolódva, példát mutatva.

A Nap és a Vénusz az Oroszlán csillagkép feje alatt járva, most rálátáshoz segít, önmagunk és kapcsolataink tekintetében is. Rájöhetünk, mit érdemes elengedni önmagunkból, vagy mi az, ami életünkben már méltatlan és ezen elengedésekkel rengeteg teremtő erő szabadul fel!

Pénteken a már zajló, rendező beszélgetésekhez becsatlakozik a Hold, az érzelmek sokaságával, finom hangulatokkal. Ideje van megérteni lelki folyamatainkat és akár hangot adni érzéseinknek, őszintén és finoman beszélni arról, mi zajlik bennünk.

A Merkúr és a Mars együttállása gyors megértést, gondolkodást és nyílt, egyenes önkifejezést segít most. A Merkúr az Oroszlán nemző részénél óriási kreatív szellemi erőket mozdít meg, míg a Mars a Szűz csillagzat elinduló lábánál az elindulás, elrugaszkodás lendületét adja mostani megéléseinkhez!

Zentai Anna

Kép: Pinterest