2023. augusztus 07. hétfő – 08. kedd – Nap-Jupiter kvadrát

Új hét, új hétfő, új energiák!

A régi (mintáink, játszmáink, megszokásaink) elengedése még zajlik hétfőn, de a lélek már új kezdetet él, a Kos csillagai alatt járó Hold által. Érezhetjük és lelki szemeinkkel láthatjuk is a jövőbeni, hívogató, új minőségeket, amelyek erőt is adnak a léleknek, de a szellemnek is ahhoz, hogy legyőzzön minden visszahúzó, lehúzó energiát!

Álmainkat érdemes figyelni hétfőre virradóan, hiszen a Nap és a Jupiter kvadrát fényszöge éjszaka pontosodik be! Az oroszlán Nap és a bika Jupiter által ráláthatunk arra, hogy mivel vagyunk még önmagunk szeretete és teljes elfogadása ellen, hol adjuk ki a kezünkből az irányítást, de arra is, milyen hatalmi harcokat folytattunk eddig, vagy milyen apai mintázat szerint éltünk. Ez kapcsolódik a valódi belső stabilitásunkhoz, bizalmunkhoz, önbizalmunkhoz és mindez rálátással, belátással, szeretettel és megbocsátással tud kitisztulni. Leginkább viszont azzal, ha merünk szembenézni önmagunkkal! Az oroszlán Nap magas szintje, amikor bármely külső impulzusra önvizsgálattal és kifelé a feltétlen szeretettel válaszolok! A Nap fénye rávilágít az igazságokra (Jupiter), így minden önmagunkkal való szembenézés most jelentősen előre visz! Mindenképpen bent, önmagunkban – és ne kint, ne másokban keressük az eredőt! A kérdés most az is lehet, hogy hárítunk, vagy belátunk? Uralni akarunk, vagy megengedni? Merünk-e hibázni és elfogadjuk-e, hogy mindennel együtt, feltételek és elvárások nélkül is szerethetőek vagyunk? E fényszögkapcsolat alacsony szintje lehet az igazságunk erőltetése, vagy a kishitűség, de a bizonytalanság is – magas szintje viszont a belátás, bizalom, feltétlen szeretet, méltóságteljesség, megengedés, elfogadás.

Kedden a Nap belép az Oroszlán csillagképbe, megérkezik a nemes égi állat Napútra hajló feje alá! Most kezdődik az igazi szembenézés önmagunkkal! Az évnek ezen időszakában, az Oroszlán csillagaihoz érve, a világosságot adó Nap az önmagunkra való, tiszta rálátást, a múltból való tanulást hangsúlyozza és ezzel együtt a feltétlen szeretet élését.

A Hold kedden már a termékeny Bika jegyében halad, ideje foglalkozni a földdel, a növényekkel, az anyagi jellgű dolgainkkal.

Zentai Anna

Kép: Pinterest