2022. szeptember 12. hétfő – 13. kedd

A Szűz állatövi jelében járó Nap időszaka az aratás, a betakarítás, a monoton, hétköznapi munkák, a dologidő napjai. Talán semmi más időben nem lehet ennyire könnyű megtalálni Istent, mint ebben az időszakban. Folyamatosan tenni a dolgunkat egy olyan lelkiállapottal jár, amelyben, bár fizikai szinten tevékenyek vagyunk, a lélek a jelenlét állapotát élheti annak, amit a test és az elme éppen tesz. Sőt, attól, hogy a kéz dolgozik, még az elme is kalandozhat, vagy pihenhet éppen. Mindennapi teendőink, legyen az akár egy ruhateregetés, vagy szalvétahajtogatás, vagy bármi más… most kitűnően alkalmasak arra, hogy a hétköznapok szentségének fogalmát megéljük és megértsük. Még zoknistoppolás, vagy felmosás közben is sorra vehetjük, mi mindenért vagyunk hálásak az életünkben, legyen az egy ép láb, kéz vagy szem, tető a fejünk felett, kenyér az asztalon, értékes barát, vagy hogy éppen akadálytalanul tudunk levegőt venni. Hálát érezni azért, amink van, elégedettséggel tölt el, az elégedettség pedig már analóg a boldogsággal.

Elgondolkodhatunk azon is, hogy mennyi eredményt értünk már el, nem csak fizikai síkon, de akár a személyiségünk fejlődésében is. Vajon mi az, amit most learatunk, szüretelünk? Ha valamit másképp tennénk, abból mi a tanulság? Mi az, amit most ideje a helyére tenni? ..hiszen a Szűz a rendrakás és helyretétel ideje is. Cselekvő erőnket most arra használhatjuk, hogy – akár aprólékos munkával – rendezzük sorainkat.

Ezen a héten a Nap az Oroszlán termékeny erőket mozgató csillagai alól a Szűz csillagkép látható világból elinduló, alsó világban útra kelő lábához érkezik. Szerdán hagyja el az Oroszlánt és érkezik meg a Szűz első csillagaihoz. Most mindannyiunk számára fontos lesz, hogy még mélyebbre tekintsünk, még beljebb haladjunk önmagunk felé! Nem kint, hanem bent keresgéljünk – nem másokban, hanem önmagunkban. A Szűz az alvilágba induló hős, aki a Fény keresését célozza meg és ezt, bizony, nem a felszínen, hanem a mélyben találja meg, ahogyan az ember is csak önmaga mélységeiben kap választ és megoldást a felszínen zajló történésekre!

Hétfőn a Kos jelben járó Hold intenzív érzelmeket mutat, az érzések nyílt, egyenes élését segíti. Mögötte a Halak csillagkép egy lelki folyamat zárásaként az egység és azonosságok élményén át mutat utat. Kedden déltájban már a Bika jelébe lép az égi világító, ezzel együtt a Kos csillagzat alá érkezik. Így a keddi nap késő délelőttje idejét mutatja a belső, lelki számvetésnek! (Hold-Al Rischa együttállás) Ha megértettük az elmúlt holdhónap tanításait, akkor kedden délután új kört kezdhetünk.

A hét kiemelkedő napja lesz a péntek, főleg a péntek este! Pénteken 20:50-kor egzakt a Vénusz-Mars kvadrát és éjszaka pedig a Nap-Neptunusz szembenállás! Hamarosan részletesen is megnézzük ennek az időminőségnek az üzeneteit, addig is néhány kulcsgondolat ehhez: életünk lényegi tanítása, hogy a lelkünket, belső vezetőnket megtanuljuk hallani és követni, valódi akaratunkat élni, levetve minden megfelelési kényszert – ezen időszak vizsga is abból, hogy saját szív szerinti választásainkat teremtjük-e a kapcsolatainkban! Önálló teremtés – önálló döntések és ezek vállalt képviselése – kapcsolatok rendezése megbeszéléssel (!) – tiszta rálátás saját mélyebb működéseinkre, ösztönös reakcióink okaira, gyökereire – mély érzelmek áramoltatása – valódi érzéseinkkel tisztába jövetel – önismeret hangsúlya… folyt. köv.

Mindezek mellett érdemes figyelni a mostanában visszatérő lehetőségekre, különösen azokra, amelyek – titkolt, vagy vállalt – igaz vágyaink felé segítenek!

Zentai Anna

Kép: Pinterest