2022. május 18. szerda – 19. csütörtök


A Mars és a Neptunusz együttállása történik meg szerdán reggel (08:35 az egzakt idő), emellett csütörtökön délután a Nap-Plútó trigon is hatalmas erőt ad (14:08-kor egzakt) most! Előbbiről a legutóbbi posztban írtam részletesen, de lássuk, miről szól még ez az idő…


 A Nap a Bika jelében, egyúttal a Bika csillagképben jár, a Vénusz uralma érvényesül, aki Aphrodité istennőben, a szerelem, szépség és harmónia istennőjében van jelen. A buja Természet, a termékeny alkotó erők zsonganak e napokban, annál is inkább, mivel 20-21-én a Nap megérkezik a Pleiadok csillaghalmaz alá, ami az égbolt legtermékenyebb területe! Az évnek ezen szakaszában rendkívül termékenyek, kreatívak, alkotók vagyunk, bármi, amibe fogunk, az bőséggel hozza gyümölcseit, így válogassuk meg, mit teszünk, min dolgozunk, mire gondolunk, hogyan érzünk!

 A Hold szerdán a Skorpió és Kígyótartó csillagképek alatt jár, gyógyító erőket áramoltatva számunkra. Álmaink, intuíciónk is erősödnek. Érzéseink tudatos irányítása is hangsúlyos most. Csütörtökön már nagyobb a hangsúly a mélytudat világán, az ösztönerőink kézben tartásán, irányításán. Egyre jobban kapcsolódunk a magasabb világokkal is.

 A Mars-Neptunusz együttállás a Halak csillagkép visszaúszó halánál történik, így mindenképpen jelen van benne a múltból hozott erők és varázserők működtetése, egyesítése. A múltból visszatérő lehetőségek nyíltak meg, érdemes elmerengeni azon, hogy mire kaptunk újabb lehetőséget egy ideje, mik azok az igazi (!) vágyak, amelyeket ideje megélni, beteljesíteni, illetve mik azok a rendezetlenségek, amelyeket ideje megoldani és lezárni. A lélek tiszta, finom, gyengéd ereje vezet és erőinket is általa tudjuk összpontosítani. Az őszinteség, nyíltság, egyenesség az egyik fő motívuma e napoknak, emellett a lelki akaraterő is megjelenik. Egy új és szabadabb életminőségért zajlanak a folyamatok. 

 A csütörtökön tetőző Nap-Plútó trigon a felemelkedés inspirációját adja, serkent és lelkesít, de most főként az anyagi, kézzel fogható dolgokkal, teremtéseinkkel kapcsolatosan. Ráirányítja figyelmünket arra, hogy életünk és sorsunk irányítói saját magunk vagyunk! Ehhez tiszta rálátást ad helyzetünkre, amely által már irányítani is tudjuk azt. Érezhetünk nagy motivációt a szép és kellemes dolgok megélésére és alkotására, biztonság és bizalom élésére, lassú, de biztos, nagy korszakváltásra, megújulásra is. A már zajló folyamatokhoz erőt, lelkesedést, könnyebbséget ad ez az aspektus és a tudatot, hogy nem a sorsunk áldozatai vagyunk, hanem teremtői!

Zentai Anna

Kép: Pinterest