2022. május 12. csütörtök – 13. péntek

Most kezdjük igazán átültetni az anyagba az eddig befektetett energiát, most kezdenek alakot ölteni teremtéseink! A Nap a Kos és a Bika csillagképek átfedésénél jár e két napban (hétvégén már tisztán a Bika csillagai alatt folytatja útját), így igen termékeny alkotó erők működnek!

A Hold a Szűz csillagképen vonul át e két napban. Csütörtökön a múlt minőségeitől való eltávolodás, a továbblépés ideje van, már álmaink is erről üzennek, inspirálva a megújulásra, szenvedélyeink követésére. A délutáni órák kedveznek azoknak a beszélgetéseknek, amelyekben a lelkünket, érzéseinket kívánjuk kifejezni, megmutatni, megérteni. Pénteken már az előrelépések ideje jön, konkrét lépéseket is tehetünk a jövőnk érdekében.

A Nap és a Szaturnusz racionalizáló, anyagba hozó fényszöge vasárnap este lesz egzakt, az ő jelenlegi legfőbb üzeneteik lehetnek: IRÁNYÍTS és SZERESS! Ideje végiggondolnunk, hogy hányadán állunk az önszeretettel és az önértékeléssel, illetve azt is megfigyelhetjük, hogy adott esetben tudjuk-e érvényesíteni igényeinket, elképzeléseinket, beleállunk-e az életünket, sorsunkat vezető szerepbe? Hiszen ez a szerep egyedül a sajátunk lehet, a saját utunkat magunknak érdemes egyengetni – sok esetben a megfelelő határokat meghúzva. Most fontos a határhúzás, a határozottság, a céltudatos, következetes viselkedés. A Nap a termékeny, előrelátó cselekvéseket, a Szaturnusz a múlt terheitől való tisztulást hangsúlyozza.

Zentai Anna