2022. május 04. szerda – 05. csütörtök

A felszínre bukkanó érzelmek napjait éljük! Ahogyan azt már sokszor, sok helyen előre jeleztem, az Uránusz bolygó április végén – május elején ismét együttáll a Cet csillagkép alfa csillagával, a Menkar csillaggal (elsején volt egzakt), 5-én viszont a Nap is ideér! Csütörtökön így Nap-Uránusz-Menkar egzakt együttállás lesz, ami a világosság tudattágító és tisztító ereje, amely új sorsfordulatot hoz!

A Cet csillagkép egyik lényegi üzenete, hogy az alsó égboltról a felsőre érkezik, a teste még lent van, ám a feje már a felső világban látható. Ez a szimbolika üzeni, hogy saját mély, belső érzéseinkre, érzelmeinkre és ösztönös működéseinkre most tudatosodunk! A Nap mindent megvilágító fényereje most ideér, az Uránusz pedig, mint a tudattágítás princípiuma, a korlátok elhagyásának ereje, illetve az ebből fakadó felszabadulás (akár felszabadító és felemelő öröm, szeretet állapota is) van jelen. Mindez ráadásul most hatodfényszögben van a Marssal.

A szerdán egzakt Mars-Uránusz szextilnek köszönhetően így a (mindannyiunkban élő) férfi minőség felszabadító löketet kap, harmonikusan, viharoktól mentesen, ám kellő inspiráló feszültségben tud megnyilvánulni. Ide értem az egyenességet, bátorságot, önmagunkért való kiállást és a szeretet nyílt, egyenes kimutatását is, amely a Mars rezgésének egyik legmagasabb szintű megnyilvánítása. Most leszűrődnek a tapasztalatok, tudható már, hogyan tovább.

Csütörtökön tetőzik, de már él a Nap és az Uránusz egyesülése is, amely a cselekvő tisztítás erejét hozza el. Nincs senki, aki megválthat bennünket – önmagunk vagyunk önmagunk megváltói! Az Uránusz magával hozza a megváltódás, a régi rendszerekből, keretekből való kiszabadulás és kitágulás lehetőségét, ám élni nekünk kell vele. A Nap, mint az aktív cselekvés és önirányítás van jelen a fizikai szinten, szellemi szinteken pedig ők ketten együtt a világos megértést, a rendszer tiszta átlátását, a világos felismeréseket és hirtelen ötleteket adják. Érzelmi szinten mindez felszabadulást, megkönnyebbülést hoz (ha megtettük a fizikai térben, amit érdemes, amit a szívünk valójában akar).

A Hold szerdán a légies Ikrek jelében haladva segíti az érzelmi-lelki kommunikációt, mindkét oldal együttes átérzését. Mögötte a szakrális uralkodó, Nimród ragyog, saját életünk, sorsunk alakító erejét, az isteni minőség (a szív hívásának igaz hangja) felvállalását képviselve. Csütörtökön már utódai, az Ikrek csillagai alatt vándorol a Hold, ekkor a lépések, az útra lépés, az isteni és profán minőségek megkülönböztetésének tudása időszerű. A Hold ezen a napon már a Rák jelében halad, érzékenyebbek vagyunk, figyeljünk belső világunkra! A jelen dolgait megoldhatjuk úgy is, hogy megkeressük a dolgok eredetét. Emlékezésre, nosztalgiázásra hív a Hold – ami a lelkünk számára fontos, az legyen az irányadó!

Zentai Anna, asztrozófus