2022. június 16. csütörtök – 17. péntek

Az Ikrek zodiákus jelében járó Nap időszakát élve, már nyakig benne vagyunk abban, amikor ideje látni a másik ember szemével és szívével is. Ideje, hogy ne csak magunkra szűkítsük a látóteret, hanem lássuk a másikat is, az ő útját, az ő megéléseit, ítéletmentesen és tisztán, hogy a feltétlen szeretetet működtetni tudjuk a megértés által.

Csütörtökön egzakt a Nap és a Neptunusz fényszöge, amely most a kézzel foghatóvá tételről szól, a megvalósító erőt hordozza magában. Erőpróba lehet ez a léleknek – de erő és eredmény csak ez által születhet. A fény, a világosság most a legmélyebb mélységig hatol és láthatóvá, érezhetővé, tudhatóvá válik mindaz, ami eddig is rejtve volt. Érdemes látni merni, érezni merni. Saját mélységeinkben elmerülve válhat világossá a válasz minden kérdésre és az út is, amely előttünk folytatódik. A Nap Nimród csillagai felett most a nagy rálátás idejét is üzeni, egyszerre van jelen az egyensúly fontossága (ugyanannyira jelen lenni kint és bent, anyagban és lélekben is), látni saját belső működéseinket, ösztönös reakcióink általi teremtésünk eredményeit. Ha van még áldozatprogram bennünk, ha van még önsajnálat, függés, akkor erre is ráláthatunk és tudatos önmunkával most sikeresebben írhatjuk át ezeket.

A Neptunusz ilyesfajta aspektusainál mindig előbukkan az a tapasztalás, hogy mennyire bízunk a lelkünkben. A lelkünk tiszta hívásában, önmagunkban. Ha esetleges kétségek, félelmek, szorongások, megingások jönnének, hát ideje határozottan nemet mondani rájuk. Keressük a harmónia és egység élményét, hiszen ez a cél!

A Hold csütörtökön a Nyilas csillagkép Tejútról leérkező részénél jár, így üzeni erre a napra, hogy ideje lehozni a gyakorlatba, a hétköznapokba a tudást, az ismeretet, amit eddig megszereztünk. Ideje gyakorolni azt, amit elméletben már tudunk. A péntekre virradó álmainkban a múltba való visszatekintés által az isteni minőségek meglátása is megjelenhet. Pénteken már sorsfeladatunk, hívatásunk vállalása aktuális.

Szombaton késő este lesz egzakt a Vénusz-Szaturnusz kvadrát, így eddig fokozódik most az a helyzet, amelyben megmérettetődik, levizsgázik sok emberi kapcsolatunk, főként a szerelmek, párkapcsolatok. Vajon mennyire merünk kilépni a komfortzónából, a megszokottból, merünk-e szembenézni a (vélt) félelmekkel (mert akkor már meg is szűnnek)? Hagyjuk-e, hogy az erők dobáljanak bennünket, vagy kézbe véve azokat, magunk vesszük kézbe és használjuk őket saját szívünk vágyainak teremtésére? Feladatként van most jelen a szabadulás, a tisztítás, a megkönnyebbülés és a bizalom, biztonságérzet erősítése.

Zentai Anna

Kép: Pinterest