2022. január 20. – 23. – A hét második felének üzenetei – Nap a Vízöntőben

2022. január 20. csütörtök – 23. vasárnap


 A hétfőről kedd éjszakára kiteljesedett telihold végső löketet adott ahhoz az érési folyamathoz, amely 2021 fő tanítása volt: meghúzni a határainkat, ha jót akarunk magunknak, ha valóban boldog, rendezett, teljes életet akarunk élni. Ahhoz, hogy ne rabolja senki és semmi az életenergiánkat, hogy egészségesek és önazonosak legyünk, tudnunk kell nemet mondani. Nagyon sok területen tapasztaljuk ezt most, akár a gyermeknevelésben, hívatás útjára lépésben, munka és magánélet egyensúlyának megteremtésében, családi-, baráti- és szerelmi viszonyokban, párkapcsolatokban, adott helyzetek megoldásában. Ahhoz, hogy erős, önálló, önazonos, elégedett emberként éljük a mindennapokat, hogy az életünk működjön, tudnunk kell felismerni, hol váltunk feltétlenül engedelmessé, hol nem szűrtünk eléggé, hol alázkodtunk meg és azt is, hogy hol váltunk túlzottan engedékennyé! Ahhoz, hogy bizalommal merjük követni megérzéseinket és megélni érzéseinket, tudnunk kell igent mondani önmagunkra és nemet bármi másra (lehet ez akár gátlás, félelem, önkorlátozó mechanizmus is).

 A hét további részében a már tudott, megismert és megértett dolgok működtetése, ösztöneink uralása, a gyakorlatiasság és helyretétel, a dolgaink megbeszélése, tisztázása aktuális és péntektől beindulnak a tiszító cselekvések is!

 20-án pénteken a Nap a Vízöntő zodiákus jelébe lép (az égbolton valójában ekkor a Bak csillagkép felé közelít és vasárnap érkezik meg a Bak csillagai alá). A Vízöntő hava a tisztító cselekvéseké, az önzetlen tetteké és az újra való fogékonyságé. Mostantól könnyebben fogadunk el olyan dolgokat és nézeteket, amelyek mások, mint amiket megszoktunk, könnyebben hagyjuk el a komfortzónát és ez szükséges is ahhoz, hogy könnyedebb, szabad életet élhessünk. A tudat kitágításának, a látókör szélesítésének idejébe érkezünk, amikor tágabb megértések, felismerések találnak ránk és ezek hatására rájöhetünk, hogy valójában mi magunk hittük csak el, hogy kényszer, elvárás és függés van, hiszen ezek nem léteznek! Rányithatjuk szemünket arra, hogy mi magunk tartottuk rabságban önmagunkat és bármikor kiléphetünk ebből – könnyebben is mennek most a továbblépések, a nyitások. A felszabadulás és megtisztulás idején minden téren és értelemben a tisztaság, a szabadság és a függetlenség erői hatják át a hétköznapokat. Ha eddig bármit is halogattunk, ami felszabadulással járna, akkor most itt az ideje a tettek mezejére lépni és megtenni, letenni, meglépni azt!

 A Vízöntő rezgése nem tűr kötést, függést, bezárást. A Napot mostantól a Bikában járó Uránusz uralja, amely amúgy is a ragaszkodások, kötések elengedéséről, az anyagi és kapcsolati felszabadulásról szól, a bizalom-önbizalom-életöröm megerősítésén át! Vizsgáljuk felül, hogy mik azok a gondolataink, elvárásaink, hiedelmeink, ahol még működtettünk eddig függéseket, miben voltunk még önállótlanok, bizalmatlanok! Ideje továbblépni.

 Mindemellett az önzetlen adás és tettek ideje is ez most, de önismeret kell ahhoz, hogy tudjuk, mikor jön ideje az önzetlen adásnak és mikor az elhatárolódásnak. Ha az, amit és ahogyan teszünk, erővel és örömmel tölt fel bennünket, akkor jó úton vagyunk. Ha viszont fogy az erőnk, ha kellemetlenül, rosszul, bántva érezzük magunkat, akkor a felszabadulást a nemet mondás, az elhatárolódás jelentheti.

 Alkotásainkban most az újítás, a különlegesség, a zsenialitás és a modernitás van jelen. Hitrendszereink, családi (különösen apai) mintáink tisztítására kitűnő időszak a vízöntő Nap hava.

 23-án vasárnap a Nap és a Merkúr együttállása történik meg, ez egyszerre ad tiszta megértést önmagunkról és lehetőséget arra, hogy ami fontos számunkra, azt megbeszéljük, tisztázzuk az érintett társainkkal. Amit most kigondolunk, azt azonnal meg is kívánjuk valósítani – a magasabb szintekről hozott információk átadása zajlik és Belső Gyermek gyógyításra is kiváló ez a hétvége.


 Már most, előre felhívom a figyelmet arra, hogy 24-én hétfőn (+- 1 napban érezhető) a Nap a Bak Tejútra néző fejének csillagait érinti és ez az EMLÉKEZÉS kiemelt ideje! Érdemes beírni a naptárba és figyelemmel lenni belső folyamatainknak, vasárnaptól keddig különösen. Ezekben a napokban lélekben és gondolatban is az a folyamat tartozik ide, amikor a múltra emlékezve, visszapillantva, egészen apró dolgokban hirtelen felfedezzük az ISTENI minőséget! Komoly felismerések és letisztulások jöhetnek, amelyeknek velejárója, hogy jó érzéssel járnak, nem agyalással és kompromisszummal, hanem mély megértéssel, a lelkünk AHA-élményével. Meglehet, hogy sok ilyen felfedezés, ami most történik, erőt és inspirációt ad a megtisztuláshoz és felszabaduláshoz!

Zentai Anna