2022. február 18. – Jupiter-Uránusz és halak Nap

Jupiter-Uránusz szextil, Nap a Halak jelében

Ha ezekben a napokban nagy felismerésekre jutunk, nagy kioldódások érkeznek, egy-egy folyamat végére pont kerül, ami felszabadít, akkor ez nyugodtan betudható a Jupiter-Uránusz szextilnek.

Pénteken kora éjszaka volt egzakt ez a fényszög, de még jó ideig elkísér. A halak Jupiter és a bika Uránusz kapcsolódása egy sorskör végét és egy új kezdetét is hozhatja, azzal, hogy egészében, tágabban, átfogóan megértjük azt a rendszert, amiben vagyunk, működünk. Megérthetünk most kapcsolati kérdéseket, működéseket, felismerhetjük, hogyan tisztuljunk meg, hogyan oldjunk fel régóta beakadt gubancokat és az új, frissítő szellő a megkönnyebbülés áramát hozza magával. A felismerések, a saját öntudatlan működéseinkre való tudatosodás indít el új és jobb utakon, magasabb szintű teremtő energiákkal kezdjük már az újat, ha megtörtént a felismerés.

A Jupiter a Vízöntő csillagzat jövőbe ömlő vizénél a jövő megszületendő terméseit táplálja, teret készítünk és erőt adunk az újnak, tisztulnak a nézeteink – az Uránusz a Cet feje felett, a Kos csillagkép alatt a tudattágítás erejét hozza, amin a felszabadulásunk alapszik. Az elmúlt évek mélymerülései már mögöttünk vannak, hogy ezeket mivel, hogyan teremtettük – erre tudunk most rálátni, hogy az újba már egy emelkedett, tiszta rezgéssel és tudatossággal lépjünk!

A Nap ma megérkezett a Halak zodiákusi jelébe, így mostantól e jelben három égitest is tartózkodik (a Jupiter és a Neptunusz mellett már a fényt adó Nap is). A rejtett mélységeket, az érzelmek mélyét és tiszta önvalónkat ragyogja be a Nap fénye! Most jön el bevégezni egy sorskört, lezárni a folyamatokat, sorsmunkákat, elvonulni és megpihenni, feltöltődni, erőt gyűjteni a következőre! A pihenés és töltődés most rendkívül fontos, lelkünk tiszta hangját tudjuk benne meghallani és a természet harmóniáját újra érezni! Csak akkor tudunk adni, ha nekünk is van, akkor tudunk dolgozni, ha van energiánk és akkor működünk jól és egészségesen – ezért fontos a töltődés. Az új tavasz ébredését hozza már a langyos februári szél, ez viszont még erőgyűjtést kíván – sok mindenen átmentünk, sok erőt kívántak az elmúlt folyamatok, így a következő nagy erőkifejtés előtt kell a pihenés! Ez tud most eljönni a Halak által, ahogyan a lélek mély rezgései, tiszta hívó szava, finomsága is érezhetővé válik. Megélni van idő a mély érzelmeket, érzékelni a gyengédséget, finomságot, tisztaságot, valóságot. Ha eddig sok hang húzott bennünket ide-oda, vagy számított a külvilág véleménye – akkor ezt most ideje határozottan letenni, túllépni ezen és csakis tiszta önvalónkra, a lelkünk által tudottra, a szívben rejlőre hallgatni.

Zentai Anna

Kép: Pinterest