2022. április 26. kedd – 27. szerda

Ebben a két napban öt égitest halad egyszerre a Halak jelében, vagyis most szinte mindent a Neptunusz ural!
A Neptunusz analógiái: mély lélek, mély érzelmek, nagy érzelmek, tiszta érzékelés, mély harmónia, egység, fantázia, képzelet ereje.
Arra érdemes most figyelni, hogy mivel érzünk egységet, azonosságot, illetve semmi esetre sem elnyomni az érzéseinket, hanem önmagunkhoz őszintén, tisztába jönni a lelkünk mélyén szunnyadó, rejtőző érzelmekkel is! Alacsony szinten akkor működtetünk bármiféle energiát, ha nem merünk önmagunk lenni, a valódi érzéseinket élni, ha nem a szívünket követjük a fizikai síkon. Csak ez esetben jelez magának az ember, illetve ekkor menekülhetünk áldozatszerepbe, szegény én szerepbe, vagy szenvedélybetegségekbe – ennek ellenszere, ha szembenézünk a valósággal, a szívünk valóságával, ha beleállunk az erőnkbe, szőnyeg alá söprés helyett elővesszük és megoldjuk feladatainkat, ha követjük azt, amit valójában mélyen belül érzünk. Ebben legtöbb esetben szükség lehet a mélyebben rögzült hitrendszerek feloldására is (pl. ha valahol, valamikor elhittük, hogy valami “nem lehetséges”).
A Halak fázisban éljük meg azt a folyamatot, amikor összegzünk, lezárunk, befejezünk folyamatokat és elvonulunk, kipihenjük az eddigieket, feltöltődünk, erőt gyűjtünk az elkövetkezendő időkre, ugyanakkor örülünk az azonosságoknak, felismerjük és megéljük az egységet. Mindezek a megélések most bármely formában jelen lehetnek életünkben.
Sorban a Halakban járó bolygók üzenetei: a Mars által mély, belső erő dolgozik bennünk, végig akarjuk vinni a dolgokat, le akarunk zárni, egyben érezzük, hogy a befejezéssel mi indul el. a Holddal még együttérzőbbek vagyunk másokkal, de fontos az is, hogy ne legyünk befolyásolhatóak és a mártírszerepekből is kilépve, az önazonosságot működtessük. Ne a “szegény ént” játsszuk, ne sérüléseket dédelgessünk, hanem merjünk igazi, tiszta érzéseinkre hallgatva, önazonosan, kellő belső erővel haladni. A Vénusszal most lehetünk ihletett vagy mámoros állapotban, szerelemben, vagy összeolvadásban is akár, magas szinten nagyon mély harmóniát élhetünk meg, zenében, természettel vagy társsal egységet, nem önazonosan párkapcsolati zűrzavart, ha nem merünk beleállni a valódi érzéseinkbe. A Neptunusz és annak uralma okán a szokásosnál is tisztábban és erőteljesebben működik az érzékelés, a hangolódás és az egység élményének megélése. A Jupiter által pedig az igazság, a valóság derül ki, nagy és mély érzelmeket élhetünk meg, szociális érzékenységünk is kiterjedő; tudásunk, bölcsességünk pedig adott dolgok lezárása által érkezhet meg.
Május 3-tól a Vénusz, 10-től a Jupiter, 24-től a Mars is a Kos új lendületet hozó, indító jelébe lép majd, addig még a Halak nagy érzelmi hullámokat felkorbácsoló idejét és a lezárások idejét éljük. Figyeljünk a lelkünk mélyére, ne ragadjunk le a felszínnél és ha kellemetlen, fájó érzéseket tapasztalunk, tudatosítsuk, hogy mindezek régi élmények kidolgozatlan, ittmaradt rezgései lehetnek, amelyek nem hozzánk tartoznak, kérhetünk segítséget ezek feloldásához! A Halak által lehetőség nyílik az egység és harmónia varázslatának megélésére. A Vénusz jelenléte most, együttállása a Jupiterrel és a Neptunusszal, csak felerősíti és mélyíti a nagy érzelmeket, vágyakkal fűszerezi azokat – érdemes követni a jó érzéseket és anyagba hívni mindazt az elképzelést, ötletet és álmot, amelyre eddig ihletet kaptunk. Szerdán érzelmileg eseménydús nap ígérkezik, ekkor áll együtt a Hold a Vénusszal (kora reggel, még álmaink üzenetében is jelen lesz), a Neptunusszal (reggel), a Jupiterrel (dél után, kora délután), illetve legerőteljesebben érzékeljük majd a Vénusz-Neptunusz együttállást a késő esti órákban – érdemes a szerelem erejét, varázsát, a művészi alkotást megélni!

Zentai Anna, asztrozófus
Kép: Pinterest