2022. április 24. – Szent György napja

A bennünk élő sárkányokat nem legyőzni, nem megölni kell, hanem megszelídíteni és magunkhoz ölelni, felfényesíteni – így alakulnak át segítő társainkká (lásd: “az energia nem vész el, csak átalakul”.) A Fény ereje az, ami egyedüliként képes erre – legyen az világosság, ami a tudatban gyúl, ami megértést, tisztánlátást hoz, avagy a Szeretet, Szerelem ereje, ami képes átégetni az egó falait is.

Az isteni minőségek, az igazán fontos és értéket képviselő dolgok felé törekvés, a Fény és árnyék megkülönböztetése és a kettő közötti választás, illetve a mindehhez kapott erő most eleve velünk van. De ezt csak akkor látjuk, ha az égboltra nézünk! Az ember által alkotott Zodiákus körön a Nap a Bika jelében halad, így a felszínen, a matéria síkján most annak van ideje, hogy az eddig láthatatlan gondolatokat, érzéseket és elképzeléseket anyagba öntsük, megéljük a földi létezés minden kellemes, szép és jóleső csodáját. Ugyanakkor, ha valóban az égre tekintünk, láthatjuk, hogy a Nap a Kos csillagkép alatt jár most, méghozzá a Kos feje alatt! Vasárnap együttáll a Kos béta csillagával (Sheratan csillag). Ez a szellemi erő hangsúlyát idézi a Nap által megjelenített isteni fény mellé.

A Kos feje egyenesen a Tejútra néz, ez az isteni minőségek látását jelöli a távolban. Valahol belül, lelki szemeinkkel, gondolataink homlokterében már látjuk magunk előtt azokat a dolgokat, amelyek felé igazán hív a szívünk, amelyekhez el szeretnénk jutni, amit meg kívánunk élni. Az igazi vágyak, ezekből is az igazán magas szintet, magas minőséget képviselő dolgok hívnak most bennünket. A Sheratan csillag idején még az égiekkel való kapcsolódás, a szellemi akaraterő hangsúlyos, az isteni minőség konkrét meglátása majd a Hamal csillag idején (28-án) jön el.
Mire figyeljünk ezekben az időkben? Arra, hogy nem az elme, hanem a szív tudja, hogy mire vágyik valójában és ezt ideje követni. Arra, hogy a világunkban minden energia és ebben a rendszerben a ‘valamit valamiért’ elve működik – a szó legjobb értelmében. A Kos az ‘áldozatból áldás’ törvényének idejét hozza el. Vagyis ideje, hogy szellemi szinten valamit feláldozzunk, hogy hamarosan áldást nyerjünk! Ez lehet valamilyen negatív hitrendszer, félelem, kétség, bánat, szenvedésprogram, bármi, amivel eddig mérgeztük magunkat, de lehet ennek fizikai megnyilvánulása is, lezárhatunk akár egy boldogtalan kapcsolatot, vagy energiarabló munkát, helyzetet is. Arra figyeljünk, hogy mi az, ahonnan az erőt kapjuk, nyerjük, érezzük!

Vasárnap a Hold a Bak és a Vízöntő csillagkép átfedésénél járva, a múlt terheitől való felszabadulás idejét mutatja a léleknek. A Vénusz közben már a Halak csillagkép alá ért – a múlt szerelmei, alkotásai, művészi képességei, kapcsolati rendezendőségei térnek vissza. A Mars a Vízöntő csillagkép közepén járva éppen ott halad el, ahol a két korsóból kiömlik a víz – a Sadalachbia csillag a forrás feltörését, az erők kiáramlását jelképezi, múlt és jövő egyszerre tisztul, éltető erők törnek a felszínre! A Merkúr és a Neptunusz szextil kapcsolata éjszaka lesz egzakt, érdemes figyelni az álmokat. Segít abban, hogy összehangoljuk az értelmet az érzelemmel, az intellektust a spirituális érzékeléssel. Mély, meghitt beszélgetéseket ezen az estén érdemes folytatni, de kitűnő az alkalom lelki-spirituális elmélyülésre is, annál is inkább, hiszen a Merkúr együttáll a Zaurak csillaggal, az Eridanus folyón utazó csónakkal. Belső beavatást, megértést, felismerést is hozhat ez az este, de a gondolatok, álmok és vágyak anyagba ültetése is időszerű!

Zentai Anna, asztrozófus
Kép: Pinterest