2022. április 11. hétfő – 12. kedd – Így indul a hét!

Kép: Pinterest

A tavasz íze és illata érződik minden sarkon, úton-útfélen. A napfény illata, a bimbózó fák és virágok illata, a színek egyre jobban kibomló kavalkádja tölti be a lelkünket, a megújulás erejét adva a testnek is. Az Oroszlán jelében járó Hold és a Kos jelében járó Nap a melengető Tűz elemet hívja életre hétfőn és kedden napközben, egészen délutánig. Erőt, energiát meríthetünk most a térből, miközben a Jupiter és a Neptunusz egymásba olvadó erői a mély és nagy érzelmek kiáradását, a képzelet erejének gazdagságát, az igazságok érzékelésének tisztaságát üzenik.


HÉTFŐI álmaink az elengedésről, megengedésről, leválásról, önállósodásról szólhatnak. Ezen a napon lehetőségünk van önmagunkba tekintve tiszta felismerésekre jutni, rálátni múltbeli cselekvéseinkre, működésünkre – ez adja a megértését annak, hogyan tovább és hogyan válhatunk urává a történéseknek. A Merkúr e napon a Bika földies jelébe lép – gondolkodásban termékenyebbek, beszédben és írásban művésziek, harmóniát és szépséget sugárzóak lehetünk. Meggondoltságunk és emlékezetünk erősödhet, ugyanakkor fontossá válhat az, hogy az elképzelt gondolatokat, a megfogalmazott érzéseket szavakba is öntsük! A közlés princípiumát mostantól a teremtő hang és ősbizalom bolygója, a Vénusz uralja ugyanis.


KEDDEN álmaink során a Hold éppen szembekerül az erők koncentrálását jelölő Szaturnusz-Mars együttállással, így álmaink a belső világunk, a lélek uralása mellett a megkönnyebbülést, szabadulást elhozó erőkről is szólnak. Talán a múltba tekintés által, az érzelmeinkben való megerősödés által, fel tudunk figyelni a lényegre…
A Jupiter-Neptunusz együttállás e keddi nap délutánján, 15:46-kor egzakt. Zeusz és Poszeidon találkozása ez az óceán mélyén, ahol otthonosan mozognak – jelképesen a lélek mélységes világába merülnek az istenek, annál is inkább, mivel az egzakt egyesülés pillanatában a horizont nyugati pontján, a nyugvó ponton, a mélybe alámerülő részen lesz ez az együttállás. Tükröződhetnek így a külvilágból felénk olyan, igazán mély érzések, érzelmek, tanítások, amelyeknek eddig nem voltunk tudatában. Ha mélyen megérint egy élmény, akkor arra figyeljünk oda! Vajon mit üzen nekünk, mi az, amit megszólít bennünk? További kérdések lehetnek még: hol és miben éljük meg a mély bizalmat, a mélységes hitet? Mely érzelem az, ami most feltör, kiárad, mélyről fakadóan jelentkezik bennünk? Mivel, kivel érezzük az egységet? Mire, kire, hogyan tudunk ráérzékelni, a látható világon túl?
A neptuni varázserők a jupiteri kiterjedő adásvággyal, segítőkészséggel, jósággal, bizalommal párosulnak. Ha eddig valamiben megrendült a bizalmunk, most ezt is helyreállíthatjuk. Ha nem voltunk tisztában érzéseinkkel, akkor – igazán jelenlétben a lelkünk felé – tisztulhat a kép előttünk. Bízzunk érzéseinkben, zárjunk ki minden kétséget! Ezzel akár előre is léphetünk, megoldásra juthatunk ügyeinkben (hiszen az együttállás kvadrát aspektust vet az Ég Tetejére, az előrehaladás irányára!).
Az egységek, azonosságok megtalálása, a nagy érzelmek magunkhoz engedése, a bizalom és hit mélyítése most mind megnyugvást hozhat.


Zentai Anna