2022. április 02. szombat – 03. vasárnap

A növő Hold első napjaiban már megkezdődött az új energiák, tápanyagok és információk beépítése.

Szombaton dél után érdemes elkezdeni a lelkünkre hangolódni és elgondolkodni az elmúlt időszak történésein, a délután folyamán ugyanis a Hold elhalad az Al Rischa csillag alatt, ami a Halak csillagkép legfényesebb, alfa csillaga és egyben a számvetés, összegzés csillaga is. Lelkünk így ma délután összegez, számot vet önmagával, eddig tett útjával és estére megszülethet bennünk a “hogyan tovább”, az, hogy mire érdemes alapozni a most induló, új fejezetet, mit tanultunk meg, mit csinálnánk másképp, mint eddig.

Szombatról vasárnapra virradó éjjelen egzakt a Nap és a Merkúr együttállása, ami egész hétvégénket meghatározva nagy fényerőt ad az értelemnek és a közléseinknek! A szeretet és fény erőt adó rezgéseit olthatjuk beszélgetéseinkbe, szavainkba, gesztusainkba. A rálátás és megértés erői egyesülnek: minden világossá válhat önmagunkról, helyzetünkről, így adott dolgok megoldására is rájöhetünk. A fizikai kommunikációban, beszélgetésekben most van ideje annak, hogy tisztán és világosan, egyértelműen és határozottan kifejezzük, elmondjuk a számunkra igazán fontos dolgokat.

A Nap, a Merkúr és a Chiron állnak együtt a Kos jelében, a Halak csillagkép alatt. Az Egység érdekében, a kapcsolódásaink gyógyítása érdekében, saját isteni minőségünk tudatosodásának érdekében történik most a kommunikáció. Most van ideje annak, hogy végiggondoljuk: hol és miben nem mertünk eddig kiállni szívünk igazáért? Milyen helyzetekben nem mertük érvényesíteni azt, amit belül már eleve tudunk? Hol adtuk át másnak az erőt, a hatalmat afelett, hogy miként érezzük magunkat, miként viselkedjünk? Ezt ideje megszüntetni és ráérezni arra, hogy mennyire lényegi dolgok változnak meg azzal, ha végre nyíltan merünk beszélni valódi érzéseinkről és vágyainkról! Gondoljuk át, hogy mennyire fontos levetkőzni megfelelési kényszereinket, mennyire fontos a saját szabad akaratunk, a bennünk élő tűz és erő, amely nem másoké, hanem egyedül a miénk!

A határozott, céltudatos és higgadt énünk egyre erősödik és ez segít, hogy beleálljunk az erőnkbe és a saját utunkat járjuk, ne hagyjuk letéríteni magunkat. Ez a békés, de tiszta energia most egyre inkább szárnyra kap bennünk.

Zentai Anna, asztrozófus

Kép: Pinterest