2021 – Új időszámítás kezdődik – Gondolatok az emlékezés jelentőségéről

2021 – Új időszámítás kezdődik – Gondolatok az emlékezés jelentőségéről

20201230_142023

2021. január
Új év, új időszámítás kezdődik.
A jelenlegi napok az EMLÉKEZÉS jegyében zajlanak és január jelentős élményeit ez fogja képezni. Nem mennyiségben, hanem minőségben!
A Jupiter és a Szaturnusz bolygók együttállása a Bak csillagkép fejénél járva, annak visszafelé irányuló, Tejútra néző tekintetét hangsúlyozzák. Vagyis ebben a mostani időszakban kiemelt jelentőségű a múltba való visszatekintés, az emlékezés, ez által az isteni minőség felfedezése – akár a legapróbb dolgokban, élményekben, emlékekben is!
Miért fontosak az emlékek?
Az emberi tudat mindent tárol, ami eddig történt velünk, azaz a lelkünkkel, az önvalónkkal. Az ‘előző’ életek, a köztes lét, a jelen életet tekintve a fogantatás pillanatától számítva az egész magzati kor, a születés és az egész gyermekkorunk, fiatalkorunk minden pillanata és élménye, a jelen pillanatig ott van eltárolva a tudatunkban.
Ennek a hatalmas emléktárnak csak egy töredékére emlékszünk tudatosan. Az a nagyon nagy része, amelyre tudatosan nem emlékszünk, a tudatalatti szinteken marad.
Életünk teremtése, fizikai valóságunk, az egész kapcsolatrendszerünk és minden megélésünk márpedig javarészt a tudatalatti tartományok terméke. A teremtéseink nagyobb részét a tudatalattink határozza meg. Ami pedig nincs kidolgozva, feldolgozva, az újra és újra megteremt nem kívánatos, ám folyton visszatérő megéléseket. Addig tér vissza valami, amíg fel nem dolgozódik és át nem alakítjuk, fel nem emeljük magasabb minőségbe.
Az emlékezés tehát rendkívül fontos. Sokkal fontosabb, mint azt elsőre gondolnánk. Teremtéseink meghatározó építőköve mindaz, ami már mögöttünk van és ha direkt nem akarunk emlékezni valamire, azzal önmagunkat akadályoztatjuk, önmagunk kiteljesedését, boldogságát, sikerességét szabotáljuk.
Az emlékezés kapuit kitárva történik a megvilágosodás, a megértés, ugyanakkor a tudás is az emlékezés által érkezik és érik meg. Amikor a múlt homályos emlékei kitisztulnak, akkor az addig súlyos kövek semmivé foszlanak, az akadályok eltűnhetnek, az út kisimul előttünk. Fény és világosság járja át a tudatunkat.
A jelen időszak és a január hónap tehát alkalmat ad arra, hogy újraemlékezzünk. Hogy emlékezzünk arra, miben láttuk meg Istent. Miben és hogyan éreztük, találtuk meg az isteni minőséget.
Ez hoz tisztulást és szabadulást, ez mutat utat előre és felfelé.
Áldott felfényesedést, világos emlékezést, boldogságban, örömben, erőben és egészségben megélt új esztendőt kívánok mindenkinek!
✨?✨
A 2021-es évről készülő útmutató részletessége, időigényessége miatt az éves előrejelzést most több részletben lehet majd megrendelni. Az első rész az első 4 hónap útmutatását tartalmazza. Január 2-tól megrendelhető 3000.- áron (részletek és megrendelés privát úton, az astro.spirit.szervezes@gmail.com címen).
✨?✨
Zentai Anna – asztrozófus, spirituális-önismereti tanácsadó
.
Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen. Más felületet nem olvasok, nem használok.