2021. október 27. szerda – 28. csütörtök

2021. október 27. szerda – 28. csütörtök

A Nap és a Mars is az Angyal csillagterében jár, a Jupiter pedig a kitárt szárnyú, Tisztítás Angyalának csillagterében (Vízöntő), így nem véletlen, hogy angyalaink, szellemi segítőink mostanában kiemelten vannak jelen mindennapjainkban és segítik utunkat. Mindegy, milyen helyzetben – de szóljunk hozzájuk, kérjük őket!
Szerdán hajnalban történt meg a Vénusz és a Neptunusz egzakt kapcsolódása, ami még pár napig velünk is marad. Álmaink is ennek üzeneteit mutathatták most. Ha bármikor azt olvassuk: ‘Neptunusz’ – akkor az egyik első dolog, amit eszünkbe érdemes juttatni róla, az a ’tiszta érzések’. Az általa megnyilvánuló energia ugyanis ugyanaz, mint a saját legigazabb, legtisztább, legmélyebb önvalónk, lelkünk. Analóg az önazonossággal, az egység élményével, a lélek mélyével – illetve magával az egyszerű tisztaságával, ami valóban a lelkünk. A valódi, tiszta, igaz érzéseink. A Hold mellett a Neptun a másik lélekbolygó – kettejük közül a Hold azt a részünket mutatja, amelyet a lelkünkből megmutatunk a világnak, a Neptun pedig azt, amit nem mutatunk meg, de éljük, érezzük!
Ahogyan a mindennapokat éljük és különböző impulzusokkal, élményekkel találkozunk, ezt a legtisztább részünket sok hatás éri. Amíg nem dolgozzuk ki és tisztítjuk le igazán és amíg nem éljük a valódi lelkiségünket, lényünket, addig kapcsolódhatnak csak ide alacsonyabb rezgésű érzelmek, megélések, amelyek azonban mind illúziók. Ezek a megélések egy neptuni fényszög közeledtével nem előre adottak. A saját tiszta lelkünk, llletve az arra rákapcsolódott, másoktól átvett érzések, hitrendszerek, rezgések adottak. Ahogyan ez utóbbi, idegen rezgéseket kidolgozzuk – ennek élése a neptunuszi út a fejlődésünk során. Bármely ide kapcsolódó negatív megélés, rossz érzés csak mutatja, hogy mi az, amit még nem tisztítottunk ki magunkból, amit még nem dolgoztunk fel. A Neptunusz most a Halak csillagképben, saját birodalmában, a teljes egységélmény megélésére ad lehetőséget, egyben egy hosszú neptuni sorskör zárását is jelzi. Sok életen át magunkkal hurcolt energiákat tudunk most feloldani. Érdemes figyelni a visszatérő megéléseket, helyzeteket. Neptuni megélés jelentkezése lehet például az is, amikor felmerül bennünk a kérdés: “Vajon jól érzem, amit érzek? …de hiszen nem igazol vissza a külvilág..” illetve “Vajon ki vagyok én valójában? …biztosan az vagyok, amit gondolnak, mondanak rólam? …hiszen én mást érzek…” illetve “Össze vagyok zavarodva, nem tudom, ki és milyen is vagyok valójában”, stb. Ez utóbbi gondolatok bizony előjöhetnek egy-egy neptuni fényszög idején, éppen azért, mert a lelkünk legtisztább, legigazabb része szólal meg és le kívánja vetni magáról mindazt, amit kívülről rá akarnak erőltetni!
A Vénusz most a Skorpió-Kígyótartó csillagképek legmélyebb részén jár, erőteljes gyógyító erőket küldve kapcsolódik a lélek mélyével, ugyanis 29-én éjjelre eléri a Rasalhague csillagot, a Kígyótartó legragyogóbb csillagát, amely a gyógyító erők eszenciája! Emellett a tudatos teremtés erőközpontja is! Most van ideje magunkba nézni, megvizsgálni, hogy bármely teremtésünk, különösen az emberi kapcsolataink alakulása hogyan függ tőlünk, hogyan vagyunk felelősek bármely teremtésünkért! Az ősbizalom helyreállításának, illetve női szervek gyógyításának is most van ideje.
Szerda még az emlékezés, múltkutatás, nosztalgiázás jegyében telhet, majd csütörtökön már érzelemvilágunk megértésén, uralásán van a hangsúly. A Hold a Rák csillagképben jár ekkor, a megnyílás és befogadás idejét a táplálás, a növelés követi.
Csütörtök estére lesz egzakt a Vénusz és a Jupiter aspektusa, amely az eddigi tapasztalatainkból leszűrődő meglátásokat, megértéseket jelöli. Lehetőséget kapunk a múlt tisztázására, tiszta igazságok és tágabb működések átlátására, amely egyúttal békét, megnyugvást is hozhat a léleknek és útmutatást a jövő irányába.
Új és különleges eszmék és igazságok segítenek megoldani adott helyzeteket – legyünk nyitottak, keressük a humort, a vidámságot, az életkedvet, a szeretet mindent legyőző erejét!

Zentai Anna