2021. november 24. szerda

2021. november 24. szerda

A Nap most érkezik meg a Skorpió csillagkép ollójához, amely a Tejúttal, az Istenek Útjával való kapcsolódás előtt lehetőséget ad arra, hogy elengedjük mindazt magunkból, ami nem isteni minőség.
Ezen a héten itt, az égi olló alatt jár a fényadó Nap, így cselekvéseinkben is most tud igazán megjelenni az elengedés, a levágás, de mindenképpen abban az értelemben, hogy azt engedjük el, ami a számunkra méltónál alacsonyabb rendű, méltatlan, ami már nem enged magasabb szintekre! Lehet ez rossz szokás elengedése, panaszkodás, negatív gondolatok elengedése, betegségek levágása magunkról, vagy bármi, ami a fejlődésünket, egészségünket, kiteljesedettségünket segíti.
A Hold e szerdai napon az Ikrek fejétől indulva, a különbözőségek megértésétől, az összefogás erejétől, a Rák csillagképen átvonulva, annak elengedő ágához érve, a befogadás-táplálás-elengedés hármasát érzékelteti.
A Merkúr a Nyilas jelbe érkezik ma, így a mögöttes dolgokra irányuló érdeklődésünk mától tágabb, magasabb ívű témákra helyeződik át. Tudni, érteni akarjuk a világot rendező működéseket, az igazságokat. Ideje jön az igazságok kimondásának, megbeszélésének is. Az életöröm, a hit, a bizalom ereje növekszik.
A Jupiter és a Plútó most kerül egymással tiszta, egzakt kapcsolatba, ami hétvégére teljesedik ki, ám erejüket már egy ideje érezzük. Ők ketten együtt most egy félszextilt alkotnak, ami a szintézist, megértést, felismerést hozó, támogató szextil ‘kistestvére’. A hit és bizalom mélységét érezhetjük általuk, de mélységeiben változhat most meg az is, amit, vagy amiben eddig hittünk. Az életkedvet, a hitet regeneráló plútói erő rávezet a tiszta igazságokra és végső válaszokra. Egyik oldalon a múlt terheit tehetjük le ezzel, a múltat tisztítjuk, másikon a hozott tudásunkat, erőinket érvényesíthetjük. Ez a fényszög segíti most azt is, hogy egységbe, közösségbe kovácsolódjunk, növekedjen bennünk a szeretetteljes, érzékeny kapcsolódás embertársainkkal.

Zentai Anna 

Kép: Pinterest, Skorpió csillagkép