2021. március 15-től 19-ig – A 11. hét üzenetei

2021. március 15-től 19-ig – A 11. hét üzenetei

nárcisz2

Legfőbb fényadónk, a Nap ezen a héten a Halak csillagképben, a múltba visszaúszó hal csillagai alatt vándorol, a Vénusz bolygó pedig közelít hozzá, hogy 26-án majd elérjék egyesülésüket. A Vénusz az ősbizalom, a termékenység, szépség, harmónia, művészetek, a női minőség és emberi kapcsolatok princípiuma. A Nappal már együtt haladva fényt és világosságot, erőt kap mindez. Ráláthatunk tisztán a kapcsolataink és nőiséggel kapcsolatos mintáink működésére. Erőteljes termékeny, létrehozó, alkotó napok következnek, amelyek során ragyogó alkotások, művészi munkák kerülhetnek ki kezeink alól. A hölgyek a nőiségükben való kiteljesedésüket élhetik (vagy ráláthatnak arra, mi szükséges még ehhez), a férfiak a nőkkel kapcsolatos viszonyukban élhetik meg mindezt. A környezetünk, otthonunk szépsége és harmóniája is fontos lehet, szépíthetünk, díszíthetünk, ékesíthetünk. Önbizalmunkat, önbecsülésünket most érdemes fejleszteni, erősíteni. A ragyogó, királynői minőség, a feltétlen szeretet erejével való teremtés, a cselekvő béketeremtés, az egyensúly megalkotása, a kellemes és jóleső dolgok élése mind megjelenhet, de a vágyaink is erőre kaphatnak most. 20-án szombaton jön el a tavaszi napéjegyenlőség, amelyre lélekben már készülhetünk – egy új évkör kezdete történik meg, a Fény ereje innentől növekszik a külső világban is!

HÉTFŐN, a forradalom és szabadságharc ünnepén is emlékezzünk arra, hogy a szabadság alapvetően jelenlévő minőség – mindegy, hogy mit tesz a külvilág, hogy mi történik odakint, belül eleve szabadok vagyunk és magunk döntjük el, hogyan reagálunk a külvilág impulzusaira. Ez természetesen minden időben igaz. Életünk bármely vonatkozásában a tiszta igazságról tapasztalatokat szűrhetünk le, amelyek erősítik lelkünket.

KEDDEN álmaink a gyökeres megújulás és szintemelkedés üzenetével érkeznek. E napon hangot adhatunk érzéseinknek, vagy megérthetjük, miért is fontos ez. A Nap és a Plútó szextil kapcsolata már megélt tapasztalásainkból eredő felismeréseket, szintézisre jutást üzen. Mély megvilágításba kerülnek életünk dolgai és erőt érezhetünk a megújuláshoz.

SZERDÁN álmaink a szabadság és korlátlanság valóságának üzeneteit hordozzák. Ma érdemes gondolatban és érzéseket illetően is tudatosan működni, odafigyelni arra, milyen állapotba teremtjük magunkat gondolataink és érzéseink generálásával és annak adni fényt, ami előre és felfelé segít! Új kezdetek ideje is van.

CSÜTÖRTÖKÖN álmaink a tiszta igazságról üzennek. Ma érzelemvilágunk kap támogató, harmóniához segítő erőket. Jóleshet a pihenés, a feltöltődés, az elvonulás is, bár ennek most alapvetően ideje is van. A Vénusz és a Plútó szextil kapcsolata finom, szelíd szenvedéllyel támogatja igaz vágyainkat és kapcsolataink megújulását. Ha eddig megoldatlan helyzet volt egy kapcsolatunkban, akkor most érdemes a megoldás irányában merengeni – megjöhetnek az előre mutató gondolatok! Az este, az éjszaka és a péntek reggel a hónap legtermékenyebb napjai! (Hold a Pleiadok alatt)

PÉNTEKEN lelki erőnk megnövekszik, az új kezdet energiái már jelen vannak, intenzív érzéseket élhetünk meg. Lelki működések megismerésének, lélekről való beszélgetéseknek, örömök és gyermeki én megélésének is ideje van. Estefelé lelki szemeink előtt megjelenik az a jövőkép, vagy minőség, amelyben igazán érdemes élnünk, léteznünk és megélni a kapcsolatainkat! Előre mutató gondolatok és érzések érkeznek, amelyek a felemelkedés felé segítenek.

Részlet a 2021. első harmadévére szóló, asztrozófiai útmutatóból:

16-án, főként a kora esti órákban, a megújulást támogató meglátásokkal és erővel segít bennünket a teremtés. Ha eddig valamit nem láttunk meg, vagy túlságosan a felszínt néztük, most igazán mélyre láthatunk, teljességében láthatjuk át a helyzetet, amiben vagyunk és a cselekvő, általunk irányított változás könnyedén megtörténhet. Egy pár napos folyamat során most kapcsolatainkat is mélyebben érthetjük meg és alakíthatjuk át aszerint, hogy ami már elő van készítve, anyagba öntődhessen – ehhez most, e napokban kapjuk meg az instrukciókat, megértéseket. (Nap-Plútó szextil)

18-án van ideje a kapcsolati megújulásoknak, átalakulásoknak. Finom szenvedélyesség, mély érzések, a felülemelkedés képessége áll rendelkezésünkre. Saját működésünk összegzése a kapcsolatokban most nagy felismeréseket hozhat. A tisztázó beszélgetéseknek is ideje van. A szellemi-gondolati bőség és szabadság idejét éljük.(Vénusz-Plútó szextil, Merkúr-Sadalmelik-Fomalhaut együttállás)

19-től a Nap a Halak csillagkép visszaúszó halának fonalához érkezik és ezen az aranyfonálon halad tovább. Közben egyre erőteljesebben érezhetjük, hogy képesek vagyunk saját erőnkből, akaratunkból meghaladni régi korlátozásokat, elavult vagy félelemteli működéseket. Új lendületet kapunk szavak és gondolatok erejével.

20-án 10:38-kor a Nap a Kos jegyébe lép az ember alkotta Zodiákus körön – vagyis megtörténik a tavaszi nap-éj egyenlőség. Ez a pillanat számít a kozmikus új év kezdetének, így ez az égi belépő kíséri az egész most induló évet.

A tavaszi nap-éj egyenlőség üzeneteiből – Az új sorsciklusunk sorskeresztjével kardinális és változó tengelyek érkeznek. A személyiség tengelye erőteljes, új korszakot elindító, a sorsutunk tengelye viszont változó, készen állva az új lehetőségekre. A Nap és a Vénusz együttállása ragyog az égbolt tetején, a visszaúszó hal fonalának csillagai alatt, így jelen van a tiszta rálátás az emberi kapcsolatok működésére, a ragyogó és vezető típusú, méltóságteljes nőiség, a mély érzelmekből, vágyakból való, ösztönös cselekvés és új erőkkel való elindulás egy magasabb életminőségben. A harmóniát, a szépséget most megalkothatjuk, cselekvően tehetünk azért, hogy bizalom, biztonság, szépség és jólét vegyen körül bennünket (mind a test, mind a lélek számára). Ebben a múltból hozott erők, minőségek segítenek. A múlt még ki nem élt vágyait teljesíthetjük be, az el nem dolgozott szálak kerülhetnek a helyükre. Továbbra is jelen van és vezet bennünket a tiszta igazság, a tisztázó kommunikáció lehetősége, az őszinteség most kiemelt hangsúlyos. Az aszcendens az Ikrek sarkánál, az Alhena csillagnál üzeni, hogy a fő motivációnk most az, hogy ideje a sarkunkra állnunk, kiállni magunkért és elindulni az isteni minőség felé! Az uralkodó égitest a Hold, a lélek jelölője, amely a 12. házba, a lélek legmélyére került, az Ikrek jegyébe, a Bika csillagkép szarvaihoz és Nimród íjat tartó kezéhez, a Rigel csillag hatókörébe, amely Nimród Eridanus folyóba lépő lába. A lelki indíttatás tehát a meghatározó, amely most arra irányul, hogy teljesen végigvigyük és beteljesítsük sorsmunkáinkat, elvégezzük feladatainkat és elérjük végső céljainkat! A lelkünk már ott van és hív bennünket ide. Nagyon sokan fognak most felébredni és elindulni a belső úton, a spirituális indulások ideje is ez, akik pedig már elindultak, még inkább szembesülhetnek azzal, hogy nem kívül, hanem bennük van minden ok és megoldás. A Mars a Bika Tejútra néző szeménél az isteni minőségek meglátásának lehetőségét, képességét adja a számunkra, főként elvonulások, töltődések, belső fókusz által. Az új évkörben mindannyiunk jelenlegi küldetése a megtisztulás lesz, a szebb jövő érdekében, a tiszta és szabad létezés – mindent megtenni ezért, efelé haladni és élni a szabad, tiszta létezés állapotát. Bármely nehéz helyzetből segíthet szabadulni, ha lezárjuk a régi folyamatokat és helyzeteket, összegzünk, foglalkozni kezdünk mélyebben a lelkünkkel, az érzéseink mélyebb világával, hallgatunk a megérzéseinkre, intuíciónkra, amely most kiemelten vezet bennünket és irányt mutat! Az egység megteremtése és élése, az új kezdet cselekvő elindítása, a tisztulás és szabadulás a cél és az előre vivő minőségek.

Zentai Anna

Kép: Pinterest

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen.