2021. május 30. – 31.

2021. május 30. – 31.

mn

A most zajló napok kapásból három égi csemegével szolgálnak: először is, a Vénusz fellépett a Tejútra, azután a Nap hamarosan együttáll a Bika Tejútra néző szemének csillagával, a Mars és a Neptunusz pedig az élő tűz fényszögében kapcsolódnak.

Egy-egy égitest Tejútra lépése igen különleges és nagy erőket indít be. Mélyülnek az érzések, megélések és beavató élményeket élünk meg – olyan történéseket, melyek során lényegi dolgokat érthetünk meg az életről, vagy saját magunkról. A Vénusz a termékenység, az ősbizalom, a szépség és harmónia, a művészetek és zene, az emberi kapcsolatok, a párkapcsolat, a nőiség és a testiség, vágyak bolygója is. Mindezen minőségekben most erőteljesebb megélések várhatók tehát. A kapcsolati működésekről és főként a szerelemről komoly felismerések érkezhetnek. Mélyülnek és erősödnek a szerelmek. Az is lehet, hogy nagyon mélyen megérint egy-egy zenemű, vagy művészi alkotás és beindít bennünk egy lelki folyamatot. De az is lehet, hogy mi magunk készítünk olyan alkotásokat, amelyekbe valóban beletesszük a szívünket-lelkünket és az átlagosnál is többet tudunk most ‘lehozni’!

A Nap és az Aldebaran csillag együttállása, amely hétfőn egzakt, minden évben ilyenkor képessé tesz arra, hogy meglássuk életünkben, kapcsolatainkban és önmagunkban is az isteni minőséget! Figyeljünk befelé: mi az a téma, mi az a dolog, amire most koncentrálunk, amin mostanában gondolkodunk? Esetleg, ha van megoldandó helyzet, azt is érdemes elővenni, hiszen most megláthatjuk a legjobb irányt, amely felé mehetünk! Vajon mik azok a pozitív képek, amelyek most lelki szemeink előtt, gondolatainkban megjelennek? Mik azok a választások a jelenben, amelyek ezt segítik majd elő?

A Mars és a Neptunusz trigon fényszöge a tűz és a mélyvíz találkozása – érdekes módon szinte csak ez a két elem vesz részt most ebben a belső, mélyen megmozgató, inspiratív lángolásban. A rák Mars és a halak Neptun egyaránt vizes jelben járnak, vagyis a lélek vizeit mozgatják meg – kapcsolódásuk tüzes, felkavaró, serkentő. A Mars az isteni, halhatatlan, örök minőséget képviselő Pollux csillag erejét hozza, de képviseli a lélek erejét, a (lélek)családdal és a (belső) otthonnal kapcsolatos késztetéseket, küzdéseket is, a bátor, egyenes férfierőt, a nyitottságot, az önazonosság emelő erejét, kitörést a régiből, indulást az újba – hozzá kapcsolódva a Neptunusz a lélek legmélyét, a mély érzelmeket és érzékelést nyitja meg, a teremtő képzeletet hozza működésbe, egyúttal mámort és vágyakat is. (Alacsony szinten szenvedélybetegségeket, áldozatszerepet erősít fel, hogy észrevegyük ezeket és kilépjünk belőlük – érdemes odafigyelni, hol vagyunk még önmagunk és kiteljesedésünk, álmaink ellen és tenni azért, hogy pozitívabb képeket lássunk és ezzel magasabb frekvenciájú rezgésekre hangolódjunk!) A Neptun mögött a visszaúszó hal a múltból visszatérő minőségeket idézi meg, amelyeknek még nem tettünk pontot a végére, vagy amit még nem éltünk meg, vagy nem használtunk fel a dolgaink megoldásához – most mindezt elővehetjük, elintézhetjük. Egyik olvasatban tehát erős, új impulzusok ütnek be és kavarják fel mélyen érzéseinket – másikból pedig a múltból visszatérő minőségek hozzák működésbe a lelkünket, egyúttal késztetnek arra, hogy otthonra találva önmagunkban, valóban önazonossá váljunk, nyíltan és egyenesen álljunk ki önmagunkért!

Zentai Anna

Kép: Pinterest

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen.

Új 14 alkalmas, kreditpontos Csillagbölcseleti tanfolyam indul – részletek:

ÚJ CSILLAGBÖLCSELETI TANFOLYAM – Tapolcán és Online is!