2020. szeptember 04. – 05. – 06. Csillagüzenetek a hét végére

2020. szeptember 04. péntek – 05. szombat – 06. vasárnap – Csillagüzenetek a hét végére

leo2

A Nap az Oroszlán fenséges csillagterében jár e napokban. Emberi méltóságunkra, erőink, ösztöneink, ez által sorsunk feletti hatalmunkra ideje ráébrednünk. Az életöröm állapotát, az életszeretetet ideje megerősítenünk – hiszen ez az ember természetes alapállapota. Emberi kapcsolatainkban és önmagunk felé is ideje ráhangolódni a feltételek nélküli szeretetre. Mélyen lent a Hydra csillagkép a belső világunk, lelkünk megismerésének útját ragyogja. Valódi vágyainkat most tudatosíthatjuk, felismerhetjük – láthatjuk azt is, hogy mivel teszünk önmagunk ellen és azt is, hogy ideje ennek véget vetni és jobban szeretni, becsülni önmagunkat, engedni, hogy önmagunk számára is tápláló energiákat tudjunk befogadni.

…befogadni pedig annál is inkább, mivel a Vénusz most a Rák csillagkép legelső ágához ért. Ez a megnyílás és befogadás ideje – de azt, hogy mire nyílunk meg, hogy mit fogadunk be, mi magunk döntjük el, szabad akarat szerint választjuk! Az önazonosság építésének, a belső otthonra találásnak az útján egyértelműen érdemes nemet mondani arra, ami nem a lelkünk szerint való, ami nem esik jól – és merni nyitni arra, ami valóban tápláló, jóleső a számunkra.

PÉNTEKEN a Vénusz ebből a csillagtérből kapcsolódik össze egzaktan a Marssal. A Mars most a Halak csillagkép tölcsérének mélyén jár, így egyszerre van jelen a múltból visszatérő erő, akaraterő és férfias minőség – valamint a körforgásból való kiemelkedés erőteljes lehetősége. A Vénusz és a Mars kapcsolódása által most kézzel foghatóvá akarjuk és tudjuk tenni erőfeszítéseink eredményeit. Ideje lehet elgondolkodni a múlt visszatérésein, ismétlődő helyzeteken, családi mintázatokon is, főként a kapcsolataink területén. A spirituális ember, belső útján járva tudja, hogy minden olyan alacsony szintű rezgés, érzés és gondolat, amely a boldog és örömteli állapotra tapadt, mind a múlt maradéka, amely még kitisztítatlan. Most érdemes visszagondolni, vajon honnan ered, honnan származhat egy-egy negatív hiedelem, téves hitrendszer, rossz mintázat, vagy szenvedésprogram? Fontos felfedezéseket tehetünk. Más értelemben ideje belekezdeni otthonunk, életterünk csinosításába, harmonizálásába is. Megint más értelemben ideje van kiállni önmagunkért, ezzel elsimítani az esetlegesen felgyülemlett feszültségeket. Saját szabad akaratunk működtetése életünk egyik legfőbb hozzávalója az egészséges, boldog létezéshez. Jól figyeljük most meg önmagunkat: vajon hol mondtunk le eddig szabad akaratunkról, átadva azt másoknak? Hol működtetünk még megfelelési kényszereket, amelyeket eddig talán észre sem vettünk? Kapcsolataink éppen az által oldódnak meg és életünk éppen attól simul el, ha beleállunk valódi önvalónkba Kapcsolataink egyensúlyba hozatalát ma a rendező, elemző beszélgetések és megértések segítik.

A Merkúr a Serleg csillagkép felett járva, a Szűz elrugaszkodó részénél üzeni, hogy szellemi-gondolati értelemben és kommunikációnk hátterében ott áll mostanában az idejétmúlt dolgoktól, eszméktől való könnyedd továbblépés. Most még inkább befelé indulunk az önismereti úton és a belső világosságra fogunk rátalálni hamarosan – éppen az őszi napéjegyenlőség idején, szeptember 22. körül.

SZOMBATON a Halak csillagai alatt járó Hold segíti meg a most zajló folyamatokat – legyen az bármilyen külső-belső rendszer lecserélése, mély megértése sorsutunknak, vagy a nagy megengedési folyamat életünkben. Most erőteljes lelki impulzusok és egy kicsike erőfeszítés által lépkedhetjük meg önnön korlátainkat. A Merkúr (intellektus, gondolkodás, önkifejezés, információáramlás, megértés és gyermeki énünk bolygója) most a Mérleg jelébe lép a Zodiákus körön. Így a Vénusz uralma alá kerül, ami termékeny, harmóniára törekvő kommunikációt mutat az elkövetkezendőkben, a hónap végéig. Ideje van szép dolgokat írni és mondani, megérteni kapcsolati működéseket, harmóniát, egyensúlyt teremteni szavakkal és gondolatokkal. A Merkúr ugyanakkor, mindettől függetlenül továbbra is a Szűz csillagképben jár, a fény keresésének útján, egyre mélyebben, a napokban pedig a Serleg csillagzat felett is, így tudásszomjat érezhetünk, beavató felismeréseket tehetünk.

VASÁRNAP hajnalban áll együtt a Hold és a Mars – a lélek és az erő egysége érezhető, álmainkon és lelkünkön át. Ezzel az erővel most képesek vagyunk legyőzni önnön korlátainkat, szorongásainkat, túlléphetünk gátlásainkon. A lélek ereje most kiemel, felemel, szárnyat ad!

A délelőtti órákban a Vénusz is jegyet vált és az Oroszlán napfényes cikkelyébe lép. (Teszi mindezt 09:23-kor, majd 09:49-kor azonnal felemelkedik az ég tetejére, fénnyel és az ősbizalom erejével árasztva el a koronacsakrát!) Az oroszlán Vénusz időszaka október elejéig tart és sok nagyszerű lehetőséget hoz. Egyrészt emberi kapcsolatainkat, azok működéseit világosabban megláthatjuk. Másrészt a hölgyek megélhetik ragyogó nőiségüket, királynői minőségüket – az urak pedig a számukra kedves nők által kapják ezt az energiát és arra is ráláthatnak, milyen mintákat, elképzeléseket működtetnek a nőideáljukról. Mindenki számára adva lesz ugyanakkor egy kreatív, alkotó időszak és az élet örömeinek megélése (vagy rálátás arra, hogy mennyire engedjük meg magunknak azokat). Fontos kérdéskör lehet mindenki számára az önszeretet-önbecsülés témája, amin most sokat dolgozhatunk! Ha önbecsülésünk a helyén van, akkor nem jelennek meg (vagy hiába jelennek meg) olyan dolgok az életünkben, amelyek méltatlanok, nem kielégítőek, bántóak vagy alantasak a számunkra. Becsüljük, szeressük, tiszteljük jobban önmagunkat – és engedjük meg, hogy szeretve, becsülve legyünk!

Zentai Anna

Kép: Pinterest

Továbbra is és folyamatosan kérhető az elkövetkezendő 4 hónapra szóló útmutató füzet, “Csillagfényes útmutató” címen. Aki ír nekem egy e-mailt (Kapcsolat linken található a címem),  annak válaszlevélben küldöm. Mindenképpen javaslom kinyomtatni és papírról olvasni majd – ez nem egy huzamban átolvasandó írás, hanem részletes útmutató naptár a következő időszakra. (Válaszleveleket kérem mellőzni. Köszönöm.)